QLIG Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Kupiłem sobie sprężynę Cymy, AKS'a. Mam do niego łoże i nakładkę rury gazowej z ostrego i tu problem- jak się to badziewie z repliki ściąga ? W elektryku 028 było prosto, ale tu nie mam pojęcia... Poodkręcałem celownik, przewód skośny, wycior, żadnych innych śrubek już tam nie ma i nic nie idzie ściągnąć... Skończyły mi się pomysły... Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Włóż płaski śrubokręt pod plastik drewienka. Górne jest na 2 "zaciskach" z przodu i z tyłu a dolne na paru "niby pinach" które wystarczy podważyć śrubokrętem. P.S ... Ciężko ci będzie wmontować wooda w tego springa coś mi się zdaje. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 (edited) Dzięki ;) Najwyżej połamię ( plastiki oczywiście ), nie będę płakał. Ciężko ci będzie wmontować wooda w tego springa Jak się odpowiednio podłubie. popiłuje, poszlifuje, to wejdzie :) Nie ma rzeczy niemożliwych ;) Temat można zamknąć. Edited June 29, 2007 by QLIG Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted July 23, 2007 Author Report Share Posted July 23, 2007 Dało radę. Choć było ciężko, trzeba było powycinać mnóstwo ABSu, żeby wszytsko weszło. Chwty to pestka, dopasowanie zajmuje kilkanście minut. Za to reszta masakra...Są niedociągnięcia, ale ogólnie jest dobrze. Po pomalowaniu całości czarnym matem o niebo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Bartek_KGW Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 witam, jaką farbą malowałeś replikę ?? ja mam w wersji z "drewnem" i chciałbym właśnie sobie "zaoksydowac" kałaszka. Quote Link to post Share on other sites
voi Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 ja mam problem z zalozeniem nakladki na rure gazowa(oryginalne czesci do kalacha) zeby potem to wrzucic do cymy Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted November 5, 2007 Author Report Share Posted November 5, 2007 witam, jaką farbą malowałeś replikę ?? Czarny mat w sprayu firmy Śnieżka :) ja mam problem z zalozeniem nakladki na rure gazowa(oryginalne czesci do kalacha) zeby potem to wrzucic do cymy Chodzi Ci o założenie drewna na oryginalną rurę gazową ? Gdzieś na forum był link, jak to się robi, ale nie pamiętam gdzie. Trzeba rurę złapać w imadło, przekręcić z jednej strony i tyle ;) Ale z założeniem tego do repliki sporo dłubania. Tylko my tu mówimy chyba o sprężynach ? Bo w tym wypadku jeszcze więcej roboty... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts