Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kupiłem sobie sprężynę Cymy, AKS'a. Mam do niego łoże i nakładkę rury gazowej z ostrego i tu problem- jak się to badziewie z repliki ściąga ? W elektryku 028 było prosto, ale tu nie mam pojęcia... Poodkręcałem celownik, przewód skośny, wycior, żadnych innych śrubek już tam nie ma i nic nie idzie ściągnąć... Skończyły mi się pomysły...

Włóż płaski śrubokręt pod plastik drewienka. Górne jest na 2 "zaciskach" z przodu i z tyłu a dolne na paru "niby pinach" które wystarczy podważyć śrubokrętem.

P.S ... Ciężko ci będzie wmontować wooda w tego springa coś mi się zdaje.

Dzięki ;) Najwyżej połamię ( plastiki oczywiście ), nie będę płakał.

Ciężko ci będzie wmontować wooda w tego springa

Jak się odpowiednio podłubie. popiłuje, poszlifuje, to wejdzie :) Nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Temat można zamknąć.

Edited by QLIG
  • 4 weeks later...

Dało radę. Choć było ciężko, trzeba było powycinać mnóstwo ABSu, żeby wszytsko weszło. Chwty to pestka, dopasowanie zajmuje kilkanście minut. Za to reszta masakra...Są niedociągnięcia, ale ogólnie jest dobrze. Po pomalowaniu całości czarnym matem o niebo lepiej.

akspf0.th.jpg

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
witam, jaką farbą malowałeś replikę ??

Czarny mat w sprayu firmy Śnieżka :)

ja mam problem z zalozeniem nakladki na rure gazowa(oryginalne czesci do kalacha) zeby potem to wrzucic do cymy

Chodzi Ci o założenie drewna na oryginalną rurę gazową ? Gdzieś na forum był link, jak to się robi, ale nie pamiętam gdzie. Trzeba rurę złapać w imadło, przekręcić z jednej strony i tyle ;) Ale z założeniem tego do repliki sporo dłubania. Tylko my tu mówimy chyba o sprężynach ? Bo w tym wypadku jeszcze więcej roboty...