Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uchwyt kolby z kałasza

Recommended Posts

Witam

Pisze tu bo w zielonych niestety jakoś nie mogę założyć tematu!!

Połamałem ostatnio metalowy uchwyt kolby z kałacha (konkretnie z ak74cyma) To takie górne ucho gdzie wkręca sie śrubę aby umocować kolbę. Probowałem kleić poxyliną ale to niestety nic nie daje :/ Moje pytanie brzmi jak to naprawić.....tzn czym skleić..ewentualnie gdzie można kupić taki uchwyt??

Edited by hegemon

Taaa, jakiś czas temu w mojej '74 poszło górne ucho- kolba jakoś się trzymała. Dzisiaj samo z siebie poszło dolne... po oparciu gnata o drzewo :roll: Pozostaje kupić body od AK47 i przełożyć uchwyt, niestety nigdzie nie widziałem plastik body- zostaje allegro i komisy...

Ja proponuje kupić drewnianą kolbę od AKM'a najlepiej i skrecic ją z body od wewnątrz drzewo-wkrętami. Mam tak ponad pół roku w ak 47, kolba jest tak mocna ze bez problemu mogę machać 4 kg gnatem trzymajac za nią.

Poszło mi dolne ucho...

Nie mam możliwości porównania mojego AK 47 z AK 74 kolegi bo mam swojego na warsztacie(AK 47).

Hegemon po prostu skręć tą kolbę z body 4 drzewowkrętami, wystarczą takie 3 cm długości i trzyma jak cholera.

Nawierć w tylnej ściance body dziury.

Fotka:

52a713d2a00f9e79.jpg

A ma jakieś inne wyjście :F ??

Ma. Można dokleić trochę drewna wewnątrz, żeby pogrubić ścianki. Jeśli zrobi się to dobrze, to doklejone elementy będą stanowić niemal jedność z kolbą i wkręty będą trzymać równie pewnie, jak w litym kawałku kawałku