hegemon Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 (edited) Witam Pisze tu bo w zielonych niestety jakoś nie mogę założyć tematu!! Połamałem ostatnio metalowy uchwyt kolby z kałacha (konkretnie z ak74cyma) To takie górne ucho gdzie wkręca sie śrubę aby umocować kolbę. Probowałem kleić poxyliną ale to niestety nic nie daje :/ Moje pytanie brzmi jak to naprawić.....tzn czym skleić..ewentualnie gdzie można kupić taki uchwyt?? Edited June 30, 2007 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Jeśli dolny się trzyma to wstaw ten kawałek ułamanego chwytu i całość mocno owiń czarną izolką :-F Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Taaa, jakiś czas temu w mojej '74 poszło górne ucho- kolba jakoś się trzymała. Dzisiaj samo z siebie poszło dolne... po oparciu gnata o drzewo :roll: Pozostaje kupić body od AK47 i przełożyć uchwyt, niestety nigdzie nie widziałem plastik body- zostaje allegro i komisy... Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Ja proponuje kupić drewnianą kolbę od AKM'a najlepiej i skrecic ją z body od wewnątrz drzewo-wkrętami. Mam tak ponad pół roku w ak 47, kolba jest tak mocna ze bez problemu mogę machać 4 kg gnatem trzymajac za nią. Poszło mi dolne ucho... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted June 30, 2007 Author Report Share Posted June 30, 2007 mi właśnie walnęło na drewnianej....jest zwyczajnie za ciężka :/ Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted July 1, 2007 Author Report Share Posted July 1, 2007 Co do metalowego body z 47...czy te uszy są w nim pod takim samym kontem jak w 74?? czy kolba nie będzie "schodzić" tak na dół jak w zwykłej 47?? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Nie mam możliwości porównania mojego AK 47 z AK 74 kolegi bo mam swojego na warsztacie(AK 47). Hegemon po prostu skręć tą kolbę z body 4 drzewowkrętami, wystarczą takie 3 cm długości i trzyma jak cholera. Nawierć w tylnej ściance body dziury. Fotka: Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted July 1, 2007 Author Report Share Posted July 1, 2007 no pomysł dobry tylko z wykonaniem będzie gorzej bo ja mam kolbę drążoną i ścianki kolby mają gdzieś tak 3-4mm szerokości :/ chyba nie obędzie sie bez nowej kolby :/ Ale pomysł dobry :) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Ja bym spróbował nic nie zaszkodzi... moje ścianki też nie są grube jakies 7mm okolo Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 3-4mm a 7 to w tym wypadku duża różnica. Nawet gdyby pominąć fakt, że w 3 mm nawet cienkiego wkręta nie ma za bardzo gdzie wkręcić, to cienka warstewka drewna wokół otworu będzie bardzo łatwo pękać. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 A ma jakieś inne wyjście :F ?? Wkręć to i nie marudź... Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 A ma jakieś inne wyjście :F ?? Ma. Można dokleić trochę drewna wewnątrz, żeby pogrubić ścianki. Jeśli zrobi się to dobrze, to doklejone elementy będą stanowić niemal jedność z kolbą i wkręty będą trzymać równie pewnie, jak w litym kawałku kawałku Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 to dobry pomysł!! same wkręty nie wystarczą bo teraz mierzyłem i moja kolba w najgrubszym miejscu ma 2.5mm :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts