SHUYa Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Witam Niestety z niewiadomego powodu nie mogę otworzyć tematu u zielonych więc piszę tu. Wczoraj nabyłem M4A1 z P&J. Poszedłem rozładować batkę na łące. Batka postrzelała kilka minut i się rozładowała. Przy wyciąganiu okazało się że jest diabelnie gorąca. Dzisiaj rano po 8 godzinnym ładowaniu (wg. zaleceń Krakmana) cisza. Bateria rano była troszkę ciepła, ale po wsadzeniu do ganexa głucha cisza. O co chodzi? Co może być przyczyną? Proszę o pomoc. Edited July 4, 2007 by SHUYa Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Nie tyle wina batki co okablowania/styków/bezpieczników, czyli szeroko pojętej "elektryki" ;) Jeśli się mylę, to mnie poprawcie. Dla testu postrzelaj na innej batce, która jest na 100% sprawna, i postrzelaj z innego AEGa na Twojej batce-wtedy będzie jasne, czy to wina baterii, czy czegoś innego. Quote Link to post Share on other sites
SHUYa Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 No właśnie nie wiem, bo gun był przestrzelany przy mnie (sprawdzanie na chrono) u Krakmanów i hulał. Poza tym strzelał na prawie rozładowanej baterii. Nie wiem o co chodzi :cry: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 No to sprawdź tak jak Ci mówię, to się dowiesz. Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Wnioskuję, że u Krakmana strzelałeś na stockowym akumulatorze i skoro wszystko było dobrze, to możliwe, że masz wadliwą ładowarkę... ja miałem podobną sytuację w swojej Cymie. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 No to nie jestem jedyny :-F . Tylko, że mój gun w ogóle nie strzelał :roll: . Widocznie Krakman dał mam złe ładowarki (w gwarancji pisze, że jest to ładowarka do 8.4) :roll: Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 oby ten problem tkwił w ładowarce bo nawet koszt nowej wolno ładowarki to 29 zł w krakmanie , jutro jade po swoją M16'tkę to dokładniej się popytam co do tych ładowarek ;-) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 O dziwo jednak naładowała, ale na jednaka hi capa, niecałego.. :-F Quote Link to post Share on other sites
SHUYa Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 No to opowiem jak było: byłem u Krakmanów z batką i ładowrką. Batka okazało się jest naładowana, więc i ładowarka działa. Powiedzieli mi żebym rozkręcił dół chwytu i sprawdził czy styki na silniku nie puściły. Zrobiłem to ale w czasie wyciągania styków z silnika wyciągnąłem cały silnik :roll: . Chciałem tez sprawdzić bezpiecznik ale wygladał na ok. Podłączyłem silnik bezpośrenio do kabli w forgripie i kręci więc problem tkwi gdzieś po drodze. W międzyczasie zauważyliśmy z kumplem że selektor ognia po przestawieniu na semi lub auto nie pyka a na safe da się nacisnąć spust. Z tego wnoszę że mogła pójść płytka selektora albo coś w tej okolicy. W sobotę gun wraca do krakmana i niech się bawią. Co do długości strzelania - kumpela w CQB P&J po naładowaniu batki przez 10 godzin (jak było w instrukcji) postrzelała niecalego hi-capa. :killer: Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 A mój po ładowaniu przez 12h wytrzymał 400bb’sów i dalej trzyma 8-) . Jeszcze z 200 strzałów na nim zaliczę, a później to się zobaczy ;-) Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 hmmm 12 godzin, domyślam się że masz baterie large bo u mnie baterie mini Krakmani mówili aby ładować 7 h ;) i to ma starczyć na dwa hi-cap'y Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 NIE!!! Mini, a nawet super mini 8-) (lata w łozu- czasami, ale lata :-F ). Bardzo możliwe, że ta batka wytrzyma dwa HI CAPy.... :roll: Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Brak możliwości edycji posta….i love it :D Mój mały test wykazał, że na Batce ładowanej przez 12h. mogę wywalić 500kulek z tym, że przy ostatnich 90kulkach ma się zajefajny ROF 8) Quote Link to post Share on other sites
SHUYa Posted July 5, 2007 Author Report Share Posted July 5, 2007 Gun naprawiony: okazało się że są to odgięte blaszki w selektorze ognia, przez co nie podawało prąodu na silnik. Gun śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Kiczek Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 czy to musi się dziać we wszystkich modelach p&j II generacji :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts