Siewca Wiatru Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Mam problem z moim m4 firmy WELL R7, a mianowicie sie zacial... juz raz byl w naprawie na reklamacji, z tego samego powodu, ale ponownie sie zacial :P. Z odglosu przy naciskaniu spustu moge jedynie stwierdzic, ze to blad wewnatrz mechanizmu. Po naprawie mechanik (nie wiem jak nazwac kogos takiego :)) stwierdzil, ze jakies blaszki sie obluzowaly, ale po oddaniu kilku strzalow problem wrocil... pierw walnalem mocniej (ruska metoda czasem pomaga :P) i jakos sie naprawilo, by po chwili znowu sie zblokowac juz na dobre :/ Nie wiem czy mam teraz czy oplaca mi sie bardziej odanie go ponownie na gwarancji do naprawy czy rozlozenie go na czesci pierwsze (z powodu ze jest to moj pierwszy model, nie mam zielonego pojecia o budowie mechanizmu spustowego :/). Jesli proponujecie to drugie rozwiazanie, to moze ktos zna jakis plan budowy tego modelu lub ogolnie calego mechanizmu :P Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Mógłbyś bardziej sprecyzować problem? Znaczy, napisz czy tłok zablokował się czy może spust nie działa? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 (edited) Z odglosu przy naciskaniu spustu moge jedynie stwierdzic, ze to blad wewnatrz mechanizmu. Jaki to dźwięk? Jeżeli mówili Ci, że problem tkwił w "blaszkach" to sprawdź bezpiecznik i styki przy silniku (powinno wszystko sztywno siedzieć). PS. Może nie mechanik a serwisant 8) Edited July 8, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Siewca Wiatru Posted July 9, 2007 Author Report Share Posted July 9, 2007 No dokladniej mowiac, to spust dziala, ale gdy go wciskam, to wszystko dziala tylko do pewnego momentu... jak napisalem w temacie, nie bawilem sie w srodku urzadzenia. Moge jedynie powiedziec ze tlok napewno nie dziala, poniewaz cos blokuje sie raczej przed jego uruchomieniem. Naciskam spust *click* i nic... No dokladniej opisac nie moge. Sprawdze napewno ten bezpiecznik i styki :) thx. A nazwe serwisanta juz sobie zapamietam ;] Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Może masz słabą baterie? Quote Link to post Share on other sites
marcinsmolinski Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Ja miałem podobny problem z Cym'owską MP5'tką po oddaniu do serwisanta dowiedziałem się że zębatka w GB była uszkodzona,a mianowicie nie bylo kilku ząbków(juz niepamietam dokladnie czy 2 czy 3) i po nacisnieciu spustu broń oddawała charakterystyczny dźwięk ktory jest podobny do tego gdy bateria jest juz praktycznie rozładowana,moze masz ten sam problem. P.S. Radziłbym Ci oddać na naprawe gwarancyjną (ja sam prubowalem usunąc problem i stracilem gwarancje,oczywiscie ponioslem koszty wymiany czesci z wiadomych przyczyn :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Nie wiem czy mam teraz czy oplaca mi sie bardziej odanie go ponownie na gwarancji do naprawy czy rozlozenie go na czesci pierwsze (z powodu ze jest to moj pierwszy model, nie mam zielonego pojecia o budowie mechanizmu spustowego :/). Jeśli nie masz zielonego pojęcia to odpowiedź jest IMO bardzo prosta... Quote Link to post Share on other sites
Siewca Wiatru Posted July 10, 2007 Author Report Share Posted July 10, 2007 niby prosta, ale juz raz mieli naprawic ten blad i niby naprawili, tylko ze on wrocil :P... w takim razie pozostaje mi tylko brac sie do dziela tworczego :P, Quote Link to post Share on other sites
SkiX Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Mam dokładnie tan sam problem. I też słyszałem, że do wina zębatek. Teraz.. jakie zębatki kupić? Za 20 zł 80? 150? Mam m4a1 wella ze stockową sprężyną więc nie wiem które zębatki wystarczą, żeby udźwignąć cały machanizm. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Poszukaj na allegro XYT bo albo kup z Element'a na gunfire.pl. Moim zdaniem nie ma sensu kupować zębatek, które kosztują połowe tego co replika. Quote Link to post Share on other sites
SkiX Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 No te XYT kupi się już za 20 zł ale czy one dadzą rade? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Swego czasu miałem w SR4 zębatki XYT i działały jak trzeba. Musisz tylko dobrze spodkładkować ;) Quote Link to post Share on other sites
SkiX Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Jeśli chodzi o montaż to mam kolege który na prawdę się na tym zna. Niestety teraz gdzieś wyjechał i nie mam z nim kontaktu dlateo pytam na forum. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts