Mattiman Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Witam wszystkich Jestem nowy na tym forum, jak i wśród Maniaków ASG, więc postanowiłem nie przepłacać za swoją pierwszą replikę. Oto ona: http://www.allegro.pl/item212785523_kalach...fps_nowosc.html Jest całkiem niezła jak na swoją cenę - cięzka (około 3kg) i ma nawet niezłe osiągi. Ale jeżleli jest możliwość jej tuningu za niewielką cenę, a z dobrymi efektami, to chętnie bym się tego podjął. Czy ktoś z Was posiada tą replikę? Czy wie jak, lub próbował ja tuningować? Jakie były koszta i efekty? Interesuje mnie tylko poprawienie osiągów - nie wyglądu. Proszę o odpowiedzi doświadczonych Maniaków ASG. Jeżeli chodzi o opisy techniczne, to proszę o nie nadurzywanie terminów technicznych, ponieważ jak już wcześniej wspomniałem - jestem zielony. Jednak mam czas, zapał i chęci, więc proszę Was o pomoc. PS. Mam do dyspozycji narzędzia (mój dziadek był modelarzem). Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 TUTAJ masz troche o tej replice, szczególnie 11 post- recenzja Promanta. Link to post Share on other sites
Mattiman Posted July 23, 2007 Author Report Share Posted July 23, 2007 Czytelem ten temat wczesniej, lecz tam nie pisze nic o tuningu i poprawie osiagow. Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31141 Poszukaj w innych. One wszystkie są wzorowane na TM. Poczytaj, przemyśl, podziel się refleksją. Link to post Share on other sites
kulikson Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 A po co ty to chcesz tuningować? Mówie Ci - nie opłaca się.Za piemiądze które wydasz na tuning wyjdzie ci tani aeg(chyba że wstawisz sprężyne chociażby z mega pro kałacha za 10 zł firmy "WEIBAO":)Jak wymienisz spężyne-musisz wymienić tłok,jak tło to i cylinder itd itd.Musisz wymienić wszytsko na mocniejsze bo po wstawieniu mocniejszej sprężyny mechanizmy stockowe(początkowe) mogą się po prostu rozpaść... A i nie patrz na latareczki,laserki i inne g... warte "dodatki". Także przemyśl sens tuningu sprężynowca. Pozdro Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 A tak prawdę powiedziawszy na Allegro u Gogusha kupisz Cymkę 028 z kolbą stałą lub składaną. Te 130 złotych skombinujesz. A z tym raczej daj sobie spokój... Kupiłem nie dawno dla kumpla AK ze stałą kolbą. Nie przejechałem się po sprzedawcy. Jest OK. Polecam. Link to post Share on other sites
Mattiman Posted July 26, 2007 Author Report Share Posted July 26, 2007 Chyba racja ze nie warto tuningowac. Zreszta, zbieram teraz kase na jakiegos lepszego AEGa. Wtedy sie zobaczy co i jak z tuningiem. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 No to zamykam... Link to post Share on other sites
Recommended Posts