bebock Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 2 dni temu zakupiłem na taiwangunie shotguna w wesji short. Od samego początku miałem następujący problem: Po załadowaniu i próbie strzału słychać "huk" lecz kulka nie leci. Po 2-3 takich próbach postanowiłem wyjąć magazynek. Z komory gdzie jest wkładany wypadły 3 kulki które jakimś cudem nie dostały się do lufy. Po powtórnym włożeniu magazynka można oddać ~5 strzałów i znów zaczyna się problem. Wie ktoś na czym polega problem? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 A miałeś więcej kul w magu ? Ten typ tak ma że zawsze zostają 2 ostatnie kulki i można je załadować tylko przez obrócenie repliki o 180 stopni i przeładowanie. Mój sposób na większoą ilość kulek to wsadzasz naładowany mag, przeładowujesz, obracasz replię o 280 stopni wyciągasz maga, doładowujesz go i wsadzasz spowrotem, po takim zabiegu powinieneś mieć jakoś 21 kul (2 ostatnie przeładowywać do góry nogami). Quote Link to post Share on other sites
bebock Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 thx radzu za odpowiedź sprawdziłech działa. Jednak nie rozwiązuje to mojego problemu ( czasem z magazynku da się wystrzelić wszystkie kulki a czasem tylko 1-2 a reszta strzałów bywa pusta) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 1. Rozebrac magi, wyczyścić, przesmarować i wyczyścić nadmiar smaru. Sprawdzić czy sprężyny się nie "pozgniatały" i nie ładować potem na "chama" ile wlezie bo można tak pognieść przypadkiem sprężyne. 2. Jakie kulki używasz? może to wina kulek złej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts