Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, chciałbym poruszyć wałkowany już temat pękniętych kolb w Aks z Cymy. Pytanko mam jedno, a konkretne: otóż oglądając pęknięty okrągły element w kolbie z cymy przy zwalniaczu blokady kolby i ten sam element z akms - real, doszedłem do wniosku, że wymiana kolby bez wymiany zatrzasku ( wypiłowanie nowych wypustów pod zatrzask cymowski ) może być możliwa, aczkolwiek chciałbym was zapytać czy ktoś z was próbował już takiej sztuki, kolba sama w sobie stanowi duży koszt, a nie chciałbym wydać kaski na próżno. Sorki za tak chaotyczny tekst. Pozdrawiam :ok: :killer:

Acha i czy można zrobić przekładkę ze sprezynowej cymy ak bo chyba jest to możliwe

• 6 months later...
  • 3 years later...

tak, wiem jestem górnikiem roku :D

u mnie jak to kółeczko pękło to wziąłem podkładkę, wypiłowałem aby pasowało do zwalniacza blokady, podkładkę przyspawałem do metalowej blaszki, a blaszkę przykręciłem do kolby. Spytacie dlaczego nie przyspawałem od razu podkładki? Otóz kolba jest z jakiegoś chińskiego gówna(coś ala aluminium) i po prostu nie da się tego pospawać.

Pozdrawiam