Colin Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Świeżo co odkupiłem ten pistolet, wystrzeliłem z niego ok 430-40 kulek i brakło gazu. Chciałem znowu nabićale gaz uciekał mi przez zaworek. Co da się z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Gwarancja. Zawór jest rozszczelniony, jak w większości pistoletów z KJW. Z tego co mi wiadomo, to ten pistolet nie zbiera zbyt dobrych opini, tak jak USP KJW. To podobno totalny niewypał. Quote Link to post Share on other sites
Colin Posted July 26, 2007 Author Report Share Posted July 26, 2007 aha to jest ten górny zawór przy zamku. Chyba się uszczelka przemieściła ale nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Ja też miałem odkupiony egzemplarz i też miałem nieszczelny zawór, ale szybko sobie z tym poradziłem wymieniając wszystkie uszczelki na nowe (zwykłe czarne o-ringi o dosyć nietypowym rozmiarze). Od tej pory ładuje moje P8 czym się da i nic mi nie ucieka :) robiłem takie zabiegi w wielu rodzajach zaworów i jak dotąd nikt nie dał nic na reklamacje ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 zawsze powinno się wymieniać uszczelki szczególnie trzeba patrzyć czy nie ma szwa na o-ringu. No i można pod o-ringa dać kawałek taśmy teflonowej. Quote Link to post Share on other sites
Colin Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 Czy umiałby ktoś to zrobić (chodzi mi o kogoś z rejonu Bytom-Katowice-Gliwice-itp.)? Quote Link to post Share on other sites
jason.jerusalem Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Ja mam P8, tylko z stti, natomiast problem pojawił mi się ten sam - wypadła mi uszczelka w czasie pierwszej strzelanki i prawie rękę sobie odmroziłem gdy cały gaz mi wypryskał na dłoń gdy próbowałem go naładować. Oringa nie miałem pod ręką, ale dociąłem kawałek gumki recepturki i owinąłem szczelnie (tak że się rozpycha) wokół zaworu i na razie jest git... ale będę musiał znaleźć jakąś bardziej profesjonalną uszczelkę. Niestety u krakmanów np. uszczelki nie podlegają gwarancji.. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Idź do sklepu specjalizujący się w uszczelnianiu technicznym. Poproś o o-ring o podobnym rozmiarze (przynieś swój z magzynka i uważaj ten cholerny mosiądz lubi się odkształcać) najlepiej odrobinę grubszą. Sprawdź w domu czy działa i sprężyna czy jest dość mocna aby zawór odciągało. Jeśli działa to odrazu kup z 5 i jeszcze kilka na zawór dolny tak na wszelki wypadek. Ja mam swój od przeszło roku i działa nie nagannie i potwierdzam w nowym modelu nie pękają spusty. Przynjmniej mój jeszcze nie pękł. :mrgreen: Był taki sklep w Rybniku pod moim blokiem ale padł. Słyszałem tylko o jeszcze jednym w Jastrzębiu Zdrój. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts