yewryk Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 witam w moim p990 nie działa hop up, pistolet strzela tak samo z dotartym hop upem jak i zalanym (za dużo silikonu :P ale już wyczyszczone) po prostu nie podkręca...jakieś rady??????????? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Ile już z niego wystrzeliłeś kulek? Może po zalaniu jeszcze się nie dotarł. Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted July 30, 2007 Author Report Share Posted July 30, 2007 Po zalaniu był dokładnie czyszczony i przestrzelany +- 8 magów, ale problem jest od początku. Pistolet strzela tak samo przed jak i po przestrzelaniu...ręce opadają :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 A sprawdzałeś, czy uszczelka HU się nie przekrzywiła, przestawiła, bądż lekko odkleiła? Chodzi Ci o P990 Z CG, tak? Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 Tak p990 KWC\CG uszczelka nie przekrzywiła się. Siedzi ciasno i stabilnie :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) Może Hop Up się juz wytarł? Bo jak nie, to nie wiem. Aha... a jakich kulek używasz? O jakiej wadze? Edited July 31, 2007 by Tatin Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 kulki blaster 0.20 nie sądze żeby hopsiup sie wytarł bo działa tak samo jak na początku czyli nie podkręca... a mam ten model od 12/07/2007 czyli jeszcze świeży Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Nie wiem, ale napisz do sklepu, czy możesz wysłać. Niech albo zamienią, albo naprawią usterkę. Chyba, że jeszcze ktoś może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 raczej nie będe wysyłał bo pewnie za same przesyłki zapłace więcej niż ta spluwa jest warta a gwarancja tego raczej nie obejmie bo był rozkładany... Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Mi na taiwangun uznali gwarę, mimo, że rozkładałem Shota. Mogłeś pisać wcześniej, miałem lufę z HU z P990 na sprzedaż. Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 Tatin twój p990 jaki miał zasięg skuteczny????? może mi sie tylko wydaje że hopsiup nie działa zresztą nie wiem, choć zauważyłem podczas porównuwania mojego p990 z desert eaglem uhc że p990 ma większą moc lecz o wiele mniejszy zasięg niż desert...to pewnie przez ten ciulowy hop up :evil: Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Skuteczny nieco ponad 20 metrów na kulkach 0.2 g. Później kulki latały za wysoko. Stań jakoś tak, żebyś widział tor lotu kulki i wystrzel ją. Jeśli zobaczysz, że za parenaście metrów kulka leci w górę, znaczy, że Hop Up jest sprawny i nie ma się czym przejmować. Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted August 1, 2007 Author Report Share Posted August 1, 2007 właśnie a u mnie po parunastu metrach kulka spada i nie ma najmniejszej oznaki podkręcania w górę :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted August 1, 2007 Author Report Share Posted August 1, 2007 właśnie a u mnie po parunastu metrach kulka spada i nie ma najmniejszej oznaki podkręcania w górę :poddanie: teraz zauważyłem że raz na jakiś czas kulke podkręci a raz nie co to za oznaka???????? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Wystrzel jeszcze z 300 kulek. Może HU powinien się dotrzeć. Wtedy napisz, jakie efekty. Quote Link to post Share on other sites
Hellchild Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 (edited) Mam pytanie. Czy walther z HFC już jest taki słaby czy co?Bo działa jakby nie mial hop upa , kulki lecą niezbyt daleko i robią parabolę jak typowe tanie sprężyny.Wiem że to nie p990 ale nie chciałem zakładać osobnego tematu o tym samym problemie.A i wystrzeliłem z niego około 500 kulek więc to raczej nie kwestia dotarcia. Edited August 4, 2007 by Hellchild Quote Link to post Share on other sites
yewryk Posted August 4, 2007 Author Report Share Posted August 4, 2007 musze cie rozczarować...ponieważ może być nie dotarty hopsiup :-F u mnie zaczyna sie powoli docierać po wystrzeleniu 1500 kulek :-F Quote Link to post Share on other sites
Hellchild Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 ano możliwe. Jak go wyciągnąłem z pudełka to nawet spust był ubabrany. Po co oni tyle oleju dają ^^'. Kumpel kupił berette z STTI i odrazu strzela bo nie jest tak bardzo przesmarowana. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Po zalaniu był dokładnie czyszczony i przestrzelany +- 8 magów, ale problem jest od początku. Pistolet strzela tak samo przed jak i po przestrzelaniu...ręce opadają :wink: Brat ma to samo. Wystrzel jeszcze z 10 magów, powinno być ok :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hellchild Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) "musze cie rozczarować...ponieważ może być nie dotarty hopsiup u mnie zaczyna sie powoli docierać po wystrzeleniu 1500 kulek " eeeeh przestrzelalem i dalej nie dziala.hop up to ten bialy krazek na poczatku lufy? Bo nie widze tam niczego innego co by moglo przypominac hop up. Chyba jednak to jest slaby gun .tylko czemu tyle kosztuje skoro strzela jak zabawka :/ . Edited August 7, 2007 by Hellchild Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts