PeePee Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Witam. Dzisiaj po raz pierwszy rozłożyłem GB i po złożeniu nie wszytko działa jak trzeba. Mianowicie AEG nie wypluwa kulek. Komora HU jest ok, tam nic nie było grzebane, zdaje mi sie że coś źle poskładałem z tappettem albo jakoś źle ustawiłem zębatkę tłokową, bo już chyba ze 4 razy rozkręcałem całość i nie mogę dojść do przyczyny awarii. Jakby ktoś wiedział co mogłem źle zrobić proszę o podpowiedzi (: Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 ahhhh tak to jest jak ktoś rozbiera sam i nie wie potem jak to złożyć. Zadam serie pytań: - Czy dysza po złożeniu GB się rusza?? - Czy po pełnym cyklu GB słychać uderzenie (tzn czy głowica tłoka uderza o głowice cylindra? - czy zamontowałeś sprężynkę na tappet plate?? - sprawdź czy tappet plate blokuje się na prowadnicy wyżłobionej w szkielecie - jeśli słychać pełny cykl GB tzn że zębatki dobrze są ustawione. - Nie złamałem czasem takie rantu od tappeta plate co przylega na zębatce tłokowej. - Ustawiaj tappet plate gdy: - tłok jest schowany, - zębatka tłokowa musi mieć swój pierwszy ząb przed tłokiem, taki wystający fragmencik musi się dobrze spasować z tappet plate'm tzn tappet musi być prosto i sie nie wyginać na siłe pod przyciskiem jakimś a zębatka tłokowa musi być przed tłokiem. - sprawdz czy dobrze założyłeś tappet plate na dysze, czy nie jest przed lub za dyszą. Narazie to tyle. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted August 2, 2007 Author Report Share Posted August 2, 2007 1. Tak rusza się, można ją wcisnąć palcem, lub poprzez ruch zębatek. 2. Tak słychać jak tłok uderza w głowice cylindra 3. Sprężynka zamontowana 4. Tappet się nie blokuje. 5. Tappet jest cały i nie połamany Ogólnie z tych pytań wywnioskowałem że wszystko dobrze poskładałem. Ciekawostka: Na singlu ładnie pluje kulkami, na full auto nawet jedna nie wyleci. Ogólnie zauważyłem że dysza jest jakaś dziwna i jakby nie była od mp5, sprawia wrażenie lekko za długiej, ogólnie stawiam na problemy z dyszą bo wydaje mi się że nie pracuje ona tak jak powinna. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 A może dźwignia rozdzielacza ognia jest złamana lub niedokręcona? Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted August 2, 2007 Author Report Share Posted August 2, 2007 A to że jest np. niedokręcona może objawiać się waleniem full-auto na singlu? (: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Napisałeś: "Na singlu ładnie pluje kulkami, na full auto nawet jedna nie wyleci." Czyli rozumiem, iż nie działa ci full auto a na semi karabin działa... Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 albo że semi działa ale na auto też tylko kulki nie lecą... Wytłumacz nam Pee-Pee o co dokładnie chodzi z tym auto i kulkami. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted August 3, 2007 Author Report Share Posted August 3, 2007 Dokładnie to co napisał Jano, działa i na full-auto i na singlu ale TYLKO na singlu kulki wylatują. Ponadto coś chyba mam nie tak z płytką bo czasem mimo ustawienia przełącznika na "single fire" lubi puścić serię. Jeżeli wcisnę na "singlu" spust do oporu - GB robi jeden cylk, kiedy jednak wcisnę spust do połowy wali serią... Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 @styki. Co do tych kulek to przydługa dysza lub cos nie tak z magazynkiem :) Może masz Kiepskiego hicapa? Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Peepee co do serii przy w połowie naciśniętym spuście to się nie martw te MP5 od CA tak mają i trzeba naciskać do końca spust jeśli chodzi o single fire wszyscy to praktycznie mają, wnioskuję że masz nowy karabin bo takie coś mają nowe karabiny, ale nie wiem czy potem się to wyrabia, ale wątpię w to. Moje propozycje: - Podczas strzelania na auto odwróć karabin. - Wyczyść lufę, - Wyzeruj HU Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts