Technik Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Na jednej ze strzelanek zgubilem bolec od mojego Glocka 18C KSC. Mowa jest o tym bolcu (czesc nr 258) zdjecie sciagniete ze zbrojowni Bolec jest bardzo wazny bo bez niego selektor ognia wypada, do tego jeszcze obecnie glock strzela podwojnie z niewiadomych powodow (moze to miec cos wspolnego z bolcem czy moze cos z hop-up?). Rozwiazanie problemu wydawaloby sie proste - zamow sobie nowy bolec, np. z wgc. Tyle tylko ze tej czesci juz nie produkuja, a wgc nie ma juz jej na stanie. I co teraz? Mialem nadzieje ze ktoz z Was ma moze zapasowy do odsprzedania (zaplace chocby 50zl), a moze jest ktos w stanie mi cos takiego wystrugac na podstawie wlasnego? Jestem bardzo zdesperowany bo bez niego pistolet jest bezuzyteczny i lezy w pudelku. Z gory dzieki za pomoc. Technik Quote Link to post Share on other sites
pro_robson Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Mam ten sam problem co Ty. Ja już zgubiłem drugi "bolec" :) . Dzwoniłem do asgshop'u w tej sprawie i oni twierdzą, że mogą sprowadzić każdą części do Glocka 18c KSC. Tyle że obecnie nie mogą się skontaktować z KSC bo są wakacje. Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Ooo :) Jakbys mial jakies info od nich to daj mi znac to chocby z Polski go zamowie bo tak to tylko na sciane. Wielkie dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
pro_robson Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Znowu pisałem do asgshop'u i dostałem taką odp. : "Co do części do gloka to po prostu pytaj co jakiś czas :)" Jak będą mieli tą część to postaram się Cię poinformować. Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 Dzieki :ok: Quote Link to post Share on other sites
pro_robson Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Dziś dostałem taką odp. z asgshopu: "Niestety dostaliśmy dostawę części lecz zabrakło tej części którą potrzebujesz. Nie dostaliśmy ani jednej sztuki - pomimo że były zamówione :( Przed końcem roku braki są również u dostawców. Obawiam się że następna dostawa będzie dopiero w styczniu 2008r ", więc musimy poczekać do stycznia :( Quote Link to post Share on other sites
Slaneq Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 a ja proponuje kupienie druta, o odpowiedniej grubosci i dlugosci, w odpowiednim miejscu naciac...Ta czesc jest do zrobienia, popatrzcie na fotki jak to wyglada, i probojcie... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pro_robson Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Może i masz racje :-P Z 1m drutu zrobie ze 100szt. Quote Link to post Share on other sites
pro_robson Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Czy ktoś z posiadaczy Glocka 18C mógłby mi z grubsza zwymiarować ten bolec? Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted December 15, 2007 Author Report Share Posted December 15, 2007 Aha, jak ktoś poda jakieś wymiary to można coś zdziałać. A tak przy okazji to w między czasie moja druga połowa pochwaliła się koleżance moją zabawką i zgubiła mi tą qleczkę i sprężynkę pod selektorem ognia ;-) Niedługo będzie mi się opłacało bardziej nową replike qpić. Quote Link to post Share on other sites
Slaneq Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 hmm jutro ci mogę nawet zrobić zdjęcie, ale póki co możesz samemu obczaić jak ta część wygląda...weź wykałaczkę i wsadź ją do tego otworu, jak dojdzie do końca, zaznacz miejsce okazujące głębokość tej dziury. Złam wykałaczkę w tym miejscu i już masz wykałaczkę o długości tego bolca. Następnie od końca zamka przyłóż to drewno na linii z otworem na imbus, i znowu oznacz miejsce w którym ta dziura "przecina" wykałaczkę. Miejsce to później natnij, wyżłób takie jakby łoże, wiesz jak ta część mniej więcej wygląda. I masz gotową część tyle że z drewna (oczywiście nie wytrzyma ona, ale chodzi o pomiar, a więc wymiary masz) Możesz przystąpić do zrobienia nowej, metalowej części ale uwaga!! To nie ma być w przekroju koło, tylko kwadrat!!! pzdr ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts