ratman1809 Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Prosty scenariusz mający w założeniu zastąpić tradycyjne "wygrzewy" Trochę walk pozycyjnych przeprowadzenie wipa obrona bazy itd... Potrzebne będą pudła / skrzynie - do imitowania zapasów partyzanckich dodatkowo jeden z partyzantów powinien występować "po cywilu" jako przywódca antyglobalistów - uzbrojony max w broń krótką Bliżej nieokreślona odległa przyszłość Strony konfliktu Koalicja Azjatycka Siły Euro-Amerykańskie Partyzanci antyglobaliści Globalizacja osiągnęła apogeum. Niestety – powstały 2 wrogie sobie obozy – Euroameryka i Koalicja Azjatycka. Formalnie obie strony nie toczą wojny ale granice są całkowicie zamknięte i zerwane zostały wszelkie kontakty dyplomatyczne Obie strony żyją tak jakby reszta nie istniała… Niespodziewanie na granicy w środkowo- wschodniej europie zaczyna dochodzić do ataków na siłu obu stron. Okazuje się ze to doskonale wyposażone i uzbrojone siły partyzantki antyglobalistycznej dążą do oderwania części terenów dawnej Polski znajdujących się po obu stronach granicy Rozkazy Siły koalicji azjatyckiej i euro-ameryki Nie dopuścić do naruszenia granic przez partyzantów i siły koalicji przeciwnej Odnaleźć i zlikwidować bazę partyzantów ( zabrać wyposażenie) Schwytać przywódcę organizacji antyglobalistycznej (żywego!!) Siły partyzanckie Odnaleźć ukryte wyposażenie Założyć zamaskowaną bazę z zapasami broni i amunicji i nie dopuścić do jej odnalezienia przez siły wojsk regularnych żadnej ze stron Zając i utrzymać możliwie duży obszar (czas zależny od terenu na którym będzie rozgrywany scenariusz i od ilości uczestników) Chronić za wszelką cenę przywódcę ruchu antyglobalistycznego który przyjechał z wizytą do oddziału ( bezpiecznie przeprowadzić z punktu spotkania na zajęty obszar) Każdy z uczestników będzie miał 2 opatrunki którymi może uleczyć innego uczestnika gry Każdy może być uleczony jeden raz Nie można uleczyć samego siebie przywódca antyglobalistów nie może nikogo uleczyć i sam nie może być uleczony Brak limitów FPS (poza rozumem) i amunicji Quote Link to post Share on other sites
Thad Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Naprawdę prosty... Powiedz mi. Skoro EU-USA i Azjaci się nie lubią i nie utrzymują kontaktów dyplomatycznych to chyba nie będą wysyłać swoich wojsk na tereny sąsiadów? Raczej tak, czyli zabawę będzie miała w sumie tylko jedna strona (ta, u której partyzanci, którzy nie mają swojego terytorium założą swoją bazę) To tak tylko żeby nie było, że nawet nie przeczytałem :-F to jeden ze scenariuszy typu tych wymyślanych na poczekaniu przed strzelanką, gdy kogoś wena najdzie ;) czyli w sumie strzelanka-jebanka opisana średnio ciekawą fabułą :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
SlaY_Er13 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Kiedy to czytałem naszła mnie myśl, czy ten tekst to "rebus, pytanie, zagadka ?". Ale do rzeczy, zgadzam się z przedmówcą - zwykła jebanka + jakaś tam nie do końca sklecona fabuła, na nielogicznej i nierealnej płaszczyźnie politycznej = idealny scenariusz na sytuację, kiedy nikt nie pokusił się o żaden inny. Gdyby ktoś się uparł dałoby się coś z tego "zmixować" i obrać jakieś tło fabularne. Tyle ode mnie. Pozdrawiam i życzę kolejnych pomysłów (z tymże nieco ciekawszych ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts