Adamdo Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Witam. Mam problem z moim Famasem - zasięg ma mniejszy nawet od sprężyn cymy (kałach full-metal na przykład), ale nie aż tak mały (ok 25m). Wszyscy w głównym temacie o Famasie zachwalali właśnie jego zasięg. Próbowałem temu zaradzić uszczelniając cały układ i podkręcając lekko hop-up (podkładki z taśmy klejącej) ale dało to tylko ok 3m. Macie może jakieś pomysły jak temu zaradzić i ew. w czym tkwi problem? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 A spodziewałeś się 50 metrów? Długie sprężyny średnio mają zasięg właśnie ok 30m i myślę, że nic nie jest uszkodzone w twojej replice (tym bardziej, że jak piszesz- uszczelniałeś ją i podkręcałeś HU) ale zbytnio wziąłeś sobie do serca forumowe pochwały :mrgreen: Nie umniejszając Famasowi, bo to bardzo dobry spring! Quote Link to post Share on other sites
Adamdo Posted August 17, 2007 Author Report Share Posted August 17, 2007 Wiedziałem że to pudełkowe 50m jest mocno naciągane, ale myślałem że te 35-40 m wyciągnie. Ale jak tak mówisz to jednak tańsza Cyma jest lepsza :). Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Jest lepsza o wiele :) Ma więcej metalu, ale ciężej się naciąga sprężynę:/ W famasie chodzi leciutko :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts