lob19 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Od wczoraj jestem dumnym posidaczem FN FAL (long version) numer 00912 I niestety na tym radość się kończy. Replika kupiona została w ASG Shopie, w papierach dołączonych do przesyłki napisano, że karabin został sprawdzony i przestrzelany. Niestety u mnie karabin.. nie strzela. Razem z nim kupilem ładowarke/rozładowywarke mikroprocesorową typ MW oraz baterię Sanyo 8,4V 1800mAh. Przez całą noc (jakieś 8h, nie?) rozładowywałem baterię, a dzisiaj ją naładowałem. W ładowarce zapaliła się zielona dioda (czyli, że bateria naładowana do pełna), więc wpiąłem baterię do karabinu, załadowałem maga, otworzyłem okno wychodzace na ogródek, ustawiłem selektor na tryb semi, wycelowałem, nacisnąłem spust i... I nic. Strzał nie padł, do tego nie słychać żadnych oznak życia.. gdyby to był chociaz niedociśnięty silnik albo coś.. A tak to nie mam pojęcia co się stało. W poniedziałek zgłoszę problem do ASG Shopu, ale może ktoś tutaj obecny potrafi mi pomóc? Jeśli chodzi o ładowanie to raczej wszystko zrobiłem dobrze, bo wcześniej przeczytałem WSZYSTKIE tematy na ten temat na forum.. Szukałem tez opisów podobnych problemów (sprawny gun + naładowana bateria = nie strzela ) ale nie znalazłem.. Bardoz prosze o pomoc, bo bardzo chętnie bym sobie postrzelał jeszcze w ten weekend.. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 A czytałeś o tym, że ładowarki MinWa czasem z niewiadomych przyczyn są zepsute od nowości?Może w tym tkwi problem... masz woltomierz? - Sprzawdź napięcie pakietu. Powinien mieć (bez obciążenia) około 9,8V (tak tak - niby pakiet z 7 ogniw (8,4Volt), ale, jak zapewne doczytałeś, napięcie pakietu bez obciążenia to około 1,45V na ogniwo). Quote Link to post Share on other sites
lob19 Posted August 19, 2007 Author Report Share Posted August 19, 2007 Ladowarka jak i bateria sa w porzadku, bezpiecznik (którego nei znalazlem) tez... Problemem okazał siębyć kabelek, który się wysunął z mocowania przy silniku i po prostu wisiał sobie luźno i radośnie ;) Problem rozwiązany :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts