Marius7 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 niestety, rączka nie zchodzi, kable też sprawdzałem, są luźne. problem polegał na tym, że należy zdjąć zaślepkę na selektorze, usunąć złotą tulejkę (która coś chrzaniła w gwincie) i skręcić moco wszystko razem, i faktycznie chodzi jak chciałem. Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Co do luzującego się slektora ognia, to normalne, że się luzuje. Śruba jest przykręcana w lewo, selektor operuje w prawo. Żeby temu zapobiec wystarczy po prostu podkładkę wygiąć delikatnie w kształt litery U i wkręcić na miejsce. Selektor będzie stawiał miły opór przy zmienię trybu ognia, a samoczynne odkręcanie będzie zminimalizowane. Quote Link to post Share on other sites
MjrPreston Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Witam! Mam AK74 CM 0.31 z wczesniejszej serii. Pojawil sie u mnie problem rowniez z selektorem ognia. Kiedy przelaczam tryb ognia na semi, strzela semi, kiedy na auto, rowniez jest semi. Kiedy przesune dzwignie na safe, strzela auto. A kiedy dzwignie przesune powyzej safe, i z powrotem wlacze safe, jest zablokowany, nastepnie znowu auto i jest auto. Czasami tak wariuje. W czym moze tu byc problem? Prosze o pomoc :cry: Quote Link to post Share on other sites
kolqa Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 ja tez mam ak, ale gfc i selektor ognia sie luzyje i lata jak chce, a problemy z tym strzelaniem u was to moze plyta selekt. lub jak to cyma chinska replika zlozona byle jak wiec zajzyj tam jak wygloda, moz byc np peknieta Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 ja mam podobny problem i też najprawdopodobniej z selektorem.. wczoraj na strzelance replika działała dobrze na "semi", gdzie nagle sama zaczęła strzelać na "auto" (selektor cały czas w tej samej pozycji), po czym przestała strzelać w ogóle :/ ... spust działa tak samo lekko, bateria jest ok, tylko nic się nie dzieje, żadnej reakcji ani dźwięku, po prostu umarło :( może coś na stykach od spustu ? może selektor ? pomóżcie :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts