AnR Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Witam! Mam pytanie, chciałbym nabyć do swojego g36 tłumik dzwięku. Zastanawiam się nad tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2425 Mógłbym ślicznie prosić ewentualnych użytkowników o jakies opinie na temat tego enigmatycznego dla mnie produktu? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Strasznie krótki, weź coś dłuższego :P Lepiej będzie tłumiło i fajniej wyglądało :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 Heh, nie pytam o to co mam wziąść, ale o sam, ten konkretny tłumik. Mnie sie podoba ten, chce krótki tłumik. Do 100 zł. :S Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Jest to nowość w sumie, także nie licz na super opisy i rozległe recenzje. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 A czym mogą się od siebie różnić tłumiki ? :-D Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Wyglądem, długością, zastosowanym materiałem tłumiącym oraz korpusu. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Na dobrą sprawe to kawał rury jest, kilka cm tłumika i tak nie wytłumi kosmicznie więc materiał tłumiący można pominąć, a jak wyglada to na zdjęciu jest widoczne ;). Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Poza tym sprawa tłumienia tłumików ASG była już poruszana... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 6, 2007 Author Report Share Posted September 6, 2007 BUH! Nie pytam o tłumiki w ogóle, ale o ten, jedyny konkretny. Chce dowiedzieć się czy za te pieniążki moge mieć coś lepszego czy też jest to dobry wybór. Pytam o jego jakość wykonania, o to czy się nie rozpadnie bądź nie wywinie innych dziwnych rzeczy po chociażby miesiącu użytkowania. Tak ciężko odpowiedzieć na pytanie, a jeśli nie znać odpowiedzi na pytanie nic nie pisać? :S Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Mój kolega używa tłumika JBU za 150 zł, jest piękny, pięknie tłumi, pięknie działa i nic się nie rozlatuje :P Używa go od jakiegoś miesiąca. Co do tego tłumika, domyślam się, że będzie tak samo, ale go niepolecam ci z powodu na długośc. Pozdro :P Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 (edited) Ja nie chce być złośliwy ale w jak można popsuć kawałek rury ? Raz przykręcony tłumik nie straci gwintu.... no ludzie nie róbcie niepotrzebnych tematów bo jest na prawde zbędny. To jest pytanie w stylu " Czy ten tłumik płomienia jest dobry? Jakie są wasze wrażenia? " :lol: Edited September 6, 2007 by misza128 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Widziałem ten tłumik w akcji. Prawde powiedziawszy jest nieco za pękaty. Wygląda śmiesznie po prostu. Ale wykonany ładnie. Ja od siebie polecam tłumiki: SS-80 i SS-100 G&G, Delta Force 110mm i HK Pro 80mm. Wszystkie widziałem, wszystkie są ładne. Są też na oba gwinty, co czasem się przydaje. Jak Ci pękatość nie przeszkadza to bierz. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 W końcu po przewertowaniu forum wybrałem SS100. Jednak co sprawdzona marka - to marka. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Ma fajne dziurki z przodu, wygląda lansiarsko, ma wymienny gwint, jest krótki i dobrze tłumi (tak samo jak np. 180mm Mk23 Socom TM, czy CA). Podsumowując - dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
RONIN_FST Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Ja go kupiłem ale w innym celu niż tłumienie dzwięku, poprostu chowam w nim lufę wewnętrzną SCAR'a jest do tego zajebiaszczy, tylko że nie mieli 100 i kupiłem ten mniejszy może ten dłuższy by coś lepiej tłmił dzwięk...? Na plus zaliczam 2 końcówki z gwintem lewym i prawym które odróżnia się po dodatkowym karbie na obwodzie końcówki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts