Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z tuningiem m15a2

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z tuningiem mojej m15a2 (CA).

Co wymienilem:

- Sprezyna M120 Systema

- Glowica tloka lozyskowana Systema

- Glowica cylindra wzmocniona, uszczelniona Guarder

- Uszczelniona dysz Deep Fire

- Bateria sanio 10,8 (wymienilem na taka bo myslalem ze problem lezy w baterii)

- Reszta jest stock'owa

Opis problemu:

Po ustawieniu podkladek i zlozeniu wszystkiego do kupy na naladowanej bateri bron oddaje pare strzalow po czym tlok blokuje sie w tylnej pozycji.

Nie jestem specem ale wydaje mi sie ze zrobilem wszystko dobrze a przy takiej baterii i sprzezynie m120 powinno wszystko dzialac. Nie mam juz pomyslu co moze byc nie tak, otwieralem GB juz ze sto razy smarowalem poprawialem podkladki i nic. Prosze o jakies pomysly co moze byc nie tak.

Jeszcze jedno pytanie do tego tematu bo czytając to forum mam rozbieżne informacje.

Znalazłem informacje co może być przyczyną zacinania sie tłoka i raczej wszystkie wyeliminowałem, pozostała jeszcze kwestia baterii.

Mianowicie czy bateria NiCd 10,8 Sanyo 1700mAh powinna sobie poradzić z takim zestawem? Czytałem ze te baterie maja duży opór wewnętrzny i nie zawsze dają rade, czy to prawda?

Ok, okazalo sie ze to bateria. Pozyczylem od kumpla G&P 3300 i dziala swietnie.

Niestety pojawil sie jeszcze jeden problem. Mianowicie wymienilem zebatki na Super Torque Up i pojawil sie problem z dysza (tak mi sie wydaje). Oto jak sprawa wyglada:

Z tego co wiem to po strzale na singlu dysza powinna byc maxymalnie wysunieta. Gdy zebatki zaczynaja sie krecic dyszel jest przesuwany do tylu i kulka wpada do komory hop-up. U mnie dzieje sie tak samo z tym ze po paru strzalach dyszel pozostaje w pozycji cofnietej. Niby potem porusza sie dobrze ale nie podawane sa kulki do komory. Jak w tym momencie otwieram GB to zebatki sa w takim polozeniu ze dysza powinna byc zwolniona i jakby cos sie zwalnialo i dysza spowrotem wraca do odpowiedniej pozycji. Nie wiem co jest, moze zle podkladki ustawilem (za wysoko) i obciera o gorna czesc GB. W dodatku widze ze pojawila sie biala smuga na tym czyms co odciaga dysze jakby byly tam jakies naprezenia i to cos bylo wypychane do gory pod sprezyne.

Ja mam podobny problem.

Gdy mam M120 guardera gun śmiga aż miło,

ale kiedy wsadzam M130 z DeepFire odda kilka strzałów i tłok zostaje w tylnym położeniu. Kable wraz z płytką selektora się strasznie grzeją.( na M120 nic takiego nie ma miejsca)

Mam zębatki STU(shimming robiony przez ASGSHOP), silnik systema STU, batka 9,6 3600 SANYO RC + borek i łożyskowana prowadnica. Co może być tego przyczyną?