Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 18C CYMA - porblem z pojedynczym trybem strzalu

Recommended Posts

Na poczatku chce zaznaczyc, ze przejrzalem forum i znalazlem kilka tematow dotyczacych podobnego do mojego problemu, ale jako, ze to moja pierwsza replika (i pierwszy dzien z nia), to zupelnie nie rozumiem technicznego zargonu ;)

Problem natomiast jest nastepujacy - Posiadam elektrycznego Glocka Cymy i po wystrzeleniu kilku magazynkow przestal dzialac tryb pojedynczy. Niezaleznie od ustawienia przelacznika replika strzela kilkoma pociskami. Czasem wystrzeliwuje 2, czasem nawet 5 i dopiero przerywa ogien.

Co z tym zrobic? Czy mozna to jakos naprawic nie rozkladajac repliki na czesci (jest na gwarancji, wiec jej rozkrecenie mogloby byc niemile widziane przy ewentualnej reklamacji)?

Albo przynajmien 'zepsuc' ja w druga strone, tzn zeby strzelala tylko w trybie pojedynczym.

Ah i jeszcze jedno, czasem faktycznie wystrzeliwana jest jedna kulka, ale wtedy druga po prostu wypada z lufy.

Prosze o jakas pomoc, najlepiej w jak najbardziej laickim jezyku.

Z gory dziekuje.

Moim zdaniem problem tkwi w komorze hop-up (dzięki niej kulka się podkręca; reguluje się ustawienie owej części albo pokrętłem albo kluczem imbusowym) lub też jest coś nie tak w rejonach magazynek, gniazdo magazynka, dysza.

Na początek proponuję pokombinować z ustawieniem hop-up'a. Jeżeli jest źle ustawiony kulka może się tam zatrzymywać co powoduje że wypadają 2. Z drugiej strony, jeżeli ustawisz go na 0 to kulki na bank będą wypadać.

A co do rozbierania - nie rób tego bo automatycznie tracisz gwarancję.