Barraketh Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Na poczatku chce zaznaczyc, ze przejrzalem forum i znalazlem kilka tematow dotyczacych podobnego do mojego problemu, ale jako, ze to moja pierwsza replika (i pierwszy dzien z nia), to zupelnie nie rozumiem technicznego zargonu ;) Problem natomiast jest nastepujacy - Posiadam elektrycznego Glocka Cymy i po wystrzeleniu kilku magazynkow przestal dzialac tryb pojedynczy. Niezaleznie od ustawienia przelacznika replika strzela kilkoma pociskami. Czasem wystrzeliwuje 2, czasem nawet 5 i dopiero przerywa ogien. Co z tym zrobic? Czy mozna to jakos naprawic nie rozkladajac repliki na czesci (jest na gwarancji, wiec jej rozkrecenie mogloby byc niemile widziane przy ewentualnej reklamacji)? Albo przynajmien 'zepsuc' ja w druga strone, tzn zeby strzelala tylko w trybie pojedynczym. Ah i jeszcze jedno, czasem faktycznie wystrzeliwana jest jedna kulka, ale wtedy druga po prostu wypada z lufy. Prosze o jakas pomoc, najlepiej w jak najbardziej laickim jezyku. Z gory dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Moim zdaniem problem tkwi w komorze hop-up (dzięki niej kulka się podkręca; reguluje się ustawienie owej części albo pokrętłem albo kluczem imbusowym) lub też jest coś nie tak w rejonach magazynek, gniazdo magazynka, dysza. Na początek proponuję pokombinować z ustawieniem hop-up'a. Jeżeli jest źle ustawiony kulka może się tam zatrzymywać co powoduje że wypadają 2. Z drugiej strony, jeżeli ustawisz go na 0 to kulki na bank będą wypadać. A co do rozbierania - nie rób tego bo automatycznie tracisz gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
Barraketh Posted September 14, 2007 Author Report Share Posted September 14, 2007 Niestety, niezaleznie od ustawienia hop-up'a replika pluje seria. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 (edited) Wyślij na gwarancje....... PS: Nie ten dział... Półka niżej. Cyma to nie pierwsza klasa. Edited September 15, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts