krzysiekfb Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Chciałbym przerobić standardowy tłymik socoma stti tak aby tłumił a nie jedynie przedłuzał lufę. Problem w tym że nie wiem jak go "rozmontować"mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić żeby go zbytnio nie uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Musisz podważyć "dekiel" z gwintem jakimś cienkim narzędziem. RObisz to wkładając w tą malutka szparę między dekielkiem, a korpusem tłumika to narzędzie w kolejne miejsca i tak dookoła korpusu lekko przy tym ruszając na różne strony narzędziem. Korpus jest połączony z "dekielkiem" bardzo słabym klejem, który po takim potraktowaniu na pewno "popuści". Quote Link to post Share on other sites
krzysiekfb Posted September 17, 2007 Author Report Share Posted September 17, 2007 ok udało się tę końcówkę gdzie jest gwint do pistoletu poprostu wyszarpnąłem, ale teraz mam inny dylemat jak "włożyć" coś co będzie robiło za ściankę komory tłumiącej w tą część tłumika przy jego końcu bo na początku jeszcze jakoś dam radę? Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Ja ten problem rozwiązałem wkładając do środka kawałek zwiniętego "futerka" ze starego kożucha. w środku powstał "kanał" dla kulki o średnicy ok 8mm, i po sklejeniu taśmą izolacyjną tłumika w całość z ok 10m słychać tylko uderzenie o zawór magazynka. Dźwięku samego strzału prawie nie słychać, a na pewno nie można zlokalizować skąd padł strzał. Jeśli masz problem z włożeniem czegoś do środka, to po prostu wepchnij to np ołówkiem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts