szalony jack pirat Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Mamy w teamie chronograf i na bieżąco mierzyłem prędkość wylotową. Przez 4 miesiące jechałem na stockowych częściach i wynik oscylował właśnie w granicach 370fps (nie spadał poniżej 364). Aktualnie mam jednoczęściową metalową komorę i nową gumkę HU. Prędkość wzrosła tylko o 6fps. No to bardzo ładnie. Pozazdrościć. Moje F2000 JLS ma 300fps, a prosto ze sklepu strzelało gorzej od chińskiej sprężyny. Dopiero po wymianie komory, dyszy, gumki i lufy zaczęło jakos strzelać. A teoretycznie miało mieć 370fps ... Antolowe P&J tez nie strzelało bosko. Wiele emek popularnych emek CA m15 Carbine ma 20-40 fps mniej niż by to wynikało z włożonych części. Wiem, bo regularnie mierzymy nasze środowisko na chrono. Nie sugeruję, że mój karabin jest boski, śliczny i cudowny (bo tak mogło wynikać z wcześniejszych postów)... często strzelam z markowych replik i mam porównanie. Zgadzam się z jackiem, daleko chińczykom do japońców, ale przy większym nakładzie finansowym, można coś wystrugać (co najczęściej wiąże się z wymianą całego gb - niestety). Sorry za ot. No wcale nie, jeśli masz stabilne 370fps to skakać z radości i nic nie zmieniać, bo można tylko popsuć. Jeśli masz dobrą kulturę pracy, przyzwoitą lufę, to nic tylko używać. Póki działa. Nie chce krakać, ani czarno widzić, ale ze znanych mi replik tylko TM jest tak niezawodne, że można z nich strzelać przez lata. Chińczyk + większy nakład finansowy może byc droższy od markowej repliki i na to trzeba uważać. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 @Antol Doczekamy się tych wyników na chrono? :) Jak się sprawuje eMka po modyfikacji, bo miałeś też coś o tym napisać, a tu cisza... Więc? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 9, 2007 Author Report Share Posted December 9, 2007 Bo sesja i praca licencjacka zajmuje mi bardzo dużo czasu. Ale ze wstępnych testów. G&P ze 110 strzela o wiele lepiej i dalej niż P&J ze 120 z tym uszczelnieniem. Wniosek, jest to głowica kierunkowa, i zrobiliśmy głupstwo. Wybaczcie po prostu zapomniałem tu o tym napisać. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Antol, a powiedz mi jeszcze czy daje dużo sama zmiana sprężyny na M120? I czy GB to przetrzymał? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 12, 2007 Author Report Share Posted December 12, 2007 te 385 FPS Ci da ta M120. (na oko) A sam GB znosi ją bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts