supp Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Witam, Problem polega na tym, że kulki 0,2 po kilku metrach idą ostro w górę... Z tego co wyczytałem na forum to w większości przypadków winę za to ponosi za mocno przykręcony hopsiup. W moim przypadku ów hopsiup jest na "zero" więc już nie wiem o co chodzi... Dzisiaj po raz kolejny rozczłonkowałem gienie i widzę, że pomimo wyzerowania hopsiupa tak czy inaczej dystanser dociska gumkę i jest widoczny garbek -- czy tak powinno być przy "zerowym" hopsiupie? W ogóle to używam czegoś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1933 Wcześniej miałem gumkę Guarder'a, ale niestety zniszczyłem ją w trakcie mocowania się z komorą i na próbę kupłem MadBulla bo był tak fajnie opisany i w ogóle :roll: I ogólnie odnośnie hopsiupów -- jakie są warunki poprawnej instalacji hop-up? Jak powinno wyglądać światło lufy etc. -- to wydaje mi się jest raczej uniwersalne i nie zależne od modelu czy producenta. Z góry dziękuję za "input" :) . Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Miałem podobny przypadek.... Winowajcą był zsuniety dystanser ze swojego 'rowka'- był za nim... P.S Ja też porwałem tę gumkę przy montażu prec rółki :???: Quote Link to post Share on other sites
supp Posted September 25, 2007 Author Report Share Posted September 25, 2007 Miałem podobny przypadek.... Winowajcą był zsuniety dystanser ze swojego 'rowka'- był za nim... Dzięki za wskazówkę. Masz na myśli, że plastikowy "docisk" (no to co dociska dystanser, jak kręcimy kółkiem) dystansera, nie trafiał w dystanser? Z góry dziękuje za wyjaśnienie :) P.S Ja też porwałem tę gumkę przy montażu prec rółki :???: No coś jakieś one są wraźliwe, ale to podobno każdy silicon tak... Próbowałem "wyrównać" zadrapania nożyczkami, ale w efekcie wykroiłem "poduszeczkę" w ogóle :) Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Do tej repliki powinienes używać i tak kulek o.25, więc nie spiesz się z "wyrównywaniem poduszeczek". Sprawdź najpierw na o.25. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Nie, to dystanser nie trafił w 'półkole' docisku ;-) Quote Link to post Share on other sites
supp Posted September 28, 2007 Author Report Share Posted September 28, 2007 Do tej repliki powinienes używać i tak kulek o.25, więc nie spiesz się z "wyrównywaniem poduszeczek". Sprawdź najpierw na o.25. Tak też myślałem, dzięki za potwierdzenie! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts