MartEEnez Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Witam Czy ktoś z doświadczonych uzytkowników AEG, i obeznany z problematyką techniczną jest w stanie objaśnić różnice "jakościowe" gumek Hop-Up różnych producentów? Zastanawiam się nad zmiana stockowej gumki (JG) na coś lepszego,a że polskie sklepy oferują gumki różnych producentów, to wybór jest dośc trudny (zwłaszcza że skąpe opisy niewiele mówią na temat ich jakości) Z lektury wielu tematów na forum, wnioskuję iż największą popularnością cieszą się silikonowe gumki Guardera bądz Systemy. I w związku z tym miałbym parę pytań :> Jak na tle Systemy i Guardera wypadają podobne produkty firm takich jak G&G, G&P czy też Element, Prometheus, Deep Fire badz Mad Bull? Warto inwestować w silikonowe gumki tych firm czy wybrac to co wiekszość maniaków? (czyli Guarder) Czy wspomniana wyżej gumka silikonowa poza tym że nie zamarza w niskich temperaturach, dorównuje pod względem "osiągów" gumkom stockowym z CA bądz TM? (czytałem na forum iż stockowa gumka z Tokyo Marui ma bardzo dobre własciwosci) Z góry dzięki za odpowiedzi :) P.S. Użyłem szukajki w celu znalezienia odpowiedzi na te pytania ale nie znalazłem niczego konkretnego...a jeśli juz to wiele opinii często sie wykluczało :| - stąd ten temat :) Quote Link to post Share on other sites
jamesbond Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Witam! polecam gumki mad bull, w komplecie są 2 gumki (przezroczysta i czarna do mocniejszych tuning`ów powyżej 400fps ) oraz 2 dystansery. Gumki ciekawe bo posiadają dodatkową lamelkę która lepiej przytrzymuje kulki i uniemożliwia podanie 2 kulek naraz, natomiast dystansery są odpowiednio do nich dobrane ( mają kształt starych szpulek na nici ) polecam! Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 jamesbond - Ciekawa opinia - bodajże jedyna pozytywna. Wszyscy twierdzą, że jedna nadaje się do 550FPS< a druga jest za miękka nawet do 300FPS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts