Kopa Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Witam, mam ak74 z cm od miesiaca, i mam maly problem z magiem od ak74 tzn nie podaje czasami kulek ... strzelam se normalnie a wraz kulki nie leca, na strzelankach to bardzo przeszkadza ... co robic ? mag ma luzy czy co ? plz o pomoc najlepiej gg 2379318 .............................. szukałem podobnego tematu na forum od 2 dni lecz nie znalazlem wiec zalozylem nowy ... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Poszukaj w tematach poświęconych tym modelom (również AK 47). Odpowiedzi padły. Wystarczy przeczytać. Przy okazji dowiesz się dużo ciekawych rzeczy. Poza tym, bardzo proszę, popraw swój tekst na poprawnie polski, bo jak ja to zrobię, będzie czerwono. Pozdrawiam. Aleks Fiedotow Quote Link to post Share on other sites
Kopa Posted October 10, 2007 Author Report Share Posted October 10, 2007 ehh ;/ szukałem ale nie znalazłem mam pomysl dotyczacy forum jest juz cos takiego jak : AEG i tam sa podfora CA,TM WELL CYMA TANIE REPLIKI ITD ... to w tych pod forach mogly by byc kolejne ktore by nawiazywaly do konkretnego modelu i w tym forze by wszystkie posty admin przeniosl np by bylo : AEG->CYMA->AK74 (i tu by byly wszystkie posty dotyczace wlasnie tej repliki) szybko by szlo znalezc czego sie szuka... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Przecież masz temat dotyczący konkretnie CM.031- tam poszukaj Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 jak nie znalazłeś odpowiedzi w temacie o cymkach to może ja Ci pomoge 1. co jakiś czas trzeba magazynek podkręcić (takie małe koło z ząbkami na dole maga), na jednym podkręceniu nie wystrzelisz całego magazynka 2. psiknij troche oleju silikonowego do środka maga, powinno pomóc ja miałem ten problem z magiem od P&J tylko że low-capem i dopiero pomogło rozkręcenie maga, wyczyszczenie i dobre nasmarowanie pozdro Quote Link to post Share on other sites
heaVen Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Mam u siebie czasem to samo. Wystarczy chwilkę podkręcić (dość mocno, ale z wyczuciem) i jest spoko. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 ja miałem ten problem z magiem od P&J tylko że low-capem i dopiero pomogło rozkręcenie maga, wyczyszczenie i dobre nasmarowanie pozdro haha. Takie rzeczy tylko na WMASG.pl powiedz mi, jak można porównać hicapa z lowcapem, kiedy podobny jest chyba tylko kształt, a zasada działania jest już zupełnie inna... To że lowy trza smarować wiadomo nie od dziś. Tak samo reale, midy. W hicapie, mogła Ci się przekręcić sprężyna jak za dużo kręciłeś ( mi to się kiedyś udało ), lub też wyłamać ząbek który powstrzymuje zębatkę. Rozkręć go, sprawdź. Od razu zobaczysz jak to działa. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 madjong ale każdy z tych magazynków podaje kulki i wystarczy że wpadnie Ci jakiś mały kamyczek gdzieś do mechanizmu podającego kulkę i będzie ją blokował a w lowcapie będzie blokował sprężynę i zostaje tylko rozłożenie fakt nie znam się na hicapach ale wiem jaka jest ogólna zasada działania magów od AEG i nawet w HI-capie to może pomóc pozdro ps i nie denerwuj się tak bo złość piękności szkodzi ;p Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 (edited) http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...p;highlite=AK47 Tak w skrócie odemnie. - Często podkręcaj - Przeczyść, przesmaruj (ale nie dużo - wystarczy raz "psiknąć" i potem nadmiar przestrzelić [wyczyść potem HU ze smaru] ) - Spróbuj użyć innych kulek, bo może to ich wina. - "zmniejsz" hu. Gdy zbyt mocno podkręcony może nie przepuszczać kulki powodując puste strzały i dublety. - Wyjmij ciężarek zamachowy. Ps. Ten temat powinien być w dziale "problemy i serwis". Edited November 5, 2007 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 (edited) Otwórz magazynek rozkręć co się da.Koło zębate(którym nakręcasz magazynek) jak rozłożysz to masz w środku zwoje(taka długa blaszka zwinięta),psiknij na nie by było syto i problem musi zniknąć.Miałem ten sam problem i to pomogło Edited November 5, 2007 by sknerus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts