Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z magiem ak74 CM

Recommended Posts

Witam, mam ak74 z cm od miesiaca, i mam maly problem z magiem od ak74 tzn nie podaje czasami kulek ... strzelam se normalnie a wraz kulki nie leca, na strzelankach to bardzo przeszkadza ... co robic ?

mag ma luzy czy co ?

plz o pomoc

najlepiej gg 2379318

..............................

szukałem podobnego tematu na forum od 2 dni lecz nie znalazlem wiec zalozylem nowy ...

Poszukaj w tematach poświęconych tym modelom (również AK 47). Odpowiedzi padły. Wystarczy przeczytać. Przy okazji dowiesz się dużo ciekawych rzeczy. Poza tym, bardzo proszę, popraw swój tekst na poprawnie polski, bo jak ja to zrobię, będzie czerwono.

Pozdrawiam.

Aleks Fiedotow

ehh ;/ szukałem ale nie znalazłem

mam pomysl dotyczacy forum

jest juz cos takiego jak :

AEG i tam sa podfora

CA,TM

WELL CYMA

TANIE REPLIKI

ITD

...

to w tych pod forach mogly by byc kolejne ktore by nawiazywaly do konkretnego modelu i w tym forze by wszystkie posty admin przeniosl

np by bylo :

AEG->CYMA->AK74 (i tu by byly wszystkie posty dotyczace wlasnie tej repliki) szybko by szlo znalezc czego sie szuka...

jak nie znalazłeś odpowiedzi w temacie o cymkach to może ja Ci pomoge

1. co jakiś czas trzeba magazynek podkręcić (takie małe koło z ząbkami na dole maga), na jednym podkręceniu nie wystrzelisz całego magazynka

2. psiknij troche oleju silikonowego do środka maga, powinno pomóc

ja miałem ten problem z magiem od P&J tylko że low-capem i dopiero pomogło rozkręcenie maga, wyczyszczenie i dobre nasmarowanie

pozdro

ja miałem ten problem z magiem od P&J tylko że low-capem i dopiero pomogło rozkręcenie maga, wyczyszczenie i dobre nasmarowanie

pozdro

haha. Takie rzeczy tylko na WMASG.pl

powiedz mi, jak można porównać hicapa z lowcapem, kiedy podobny jest chyba tylko kształt, a zasada działania jest już zupełnie inna...

To że lowy trza smarować wiadomo nie od dziś. Tak samo reale, midy.

W hicapie, mogła Ci się przekręcić sprężyna jak za dużo kręciłeś ( mi to się kiedyś udało ), lub też wyłamać ząbek który powstrzymuje zębatkę. Rozkręć go, sprawdź. Od razu zobaczysz jak to działa.

• 3 weeks later...

madjong

ale każdy z tych magazynków podaje kulki i wystarczy że wpadnie Ci jakiś mały kamyczek gdzieś do mechanizmu podającego kulkę i będzie ją blokował a w lowcapie będzie blokował sprężynę i zostaje tylko rozłożenie

fakt nie znam się na hicapach ale wiem jaka jest ogólna zasada działania magów od AEG i nawet w HI-capie to może pomóc

pozdro

ps

i nie denerwuj się tak bo złość piękności szkodzi ;p

http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...p;highlite=AK47

Tak w skrócie odemnie.

- Często podkręcaj

- Przeczyść, przesmaruj (ale nie dużo - wystarczy raz "psiknąć" i potem nadmiar przestrzelić [wyczyść potem HU ze smaru] )

- Spróbuj użyć innych kulek, bo może to ich wina.

- "zmniejsz" hu. Gdy zbyt mocno podkręcony może nie przepuszczać kulki powodując puste strzały i dublety.

- Wyjmij ciężarek zamachowy.

Ps. Ten temat powinien być w dziale "problemy i serwis".

Edited by RED (Lone Wolf)

Otwórz magazynek rozkręć co się da.Koło zębate(którym nakręcasz magazynek) jak rozłożysz to masz w środku zwoje(taka długa blaszka zwinięta),psiknij na nie by było syto i problem musi zniknąć.Miałem ten sam problem i to pomogło

Edited by sknerus