BeLi Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Witam, mam pytanie do użytkowników którzy znają się naprawdę dobrze na replikach od środka. A mianowicie słyszałem , że jest możliwość uszczelnienia niektórych części wewnątrz GB domowymi sposobami oraz "przeróbek" własnoręcznych oczywiście wszystko to w domowym zaciszu. Ma to zwiększyć ilość fps nawet o 20-30. Czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to mit czy prawda? Jeśli prawda to byłoby dobrze żeby ktoś dokładnie opisał co i jak można zrobić (fotki mile widziane). Pozdrawiam. P.S. Jeśli gdzieś już taki temat istnieje to przepraszam. Nie znalazłem żadnego który by mnie chociaż w niewielkim stopniu zainteresował w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Teflonfix - owinięcie taśmą teflonową łączenia komory hop-up z lufą :). Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 (edited) Cofnięcie komory HU. Nie wiem jak mój znajomy to zrobił, ale w Ak po takim zabiegu na FTK djącym 360-370fps'ów miał coś około 390. ----------------------------- Dzięki. ;-) Edited October 21, 2007 by hary934 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;hl=teflonfix Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Telfonfix jak wspomnieli poprzednicy. hary934- racja, cofniecię (dopchanie) komory HU do gb poprzez przedlużenie "dziur" na śrubki w komorze (w odpowiednią strone oczywiście). Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Tylko wtedy trzeba bawić się z magiem. Quote Link to post Share on other sites
glasowigian Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 mozesz obcias zwoje sprezyny a potem rozciagnac sprezyne do pierwotnej dlugosci.uzyskasz wieksza mac sprezyny a przez to wiekszka Vo. proste i logiczne Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Ale po paru strzałach sprężyna będzie już krótsza, o tyle, o ile ją obciąłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Właśnie. Tak szybko jak ją rozciągniesz tak szybko ona się skróci spowrotem. Na przyrost mocy hmm... można wsadzić podkładkę pod sprężynę, owinąć taśmą teflonową głowicę cylindra. A, i teflon fix to nie jest: "owinięcie taśmą teflonową łączenia komory hop-up z lufą" tylko gumki HU z lufą. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Wzrost mocy uzyskasz przy: -DOKŁADNYM teflonfixie (tzn. we wszystkich miejscach gdzie można wykonać takowe uszczelnienie) -(jeżeli masz tanią repikę) casto lufa lub lufa "precyzyjna" z allegro (w zasadzie to replika lufy precyzyjnej :D) -Przedłużenie lufy (i zaklejenie dziury w cylindrze) -podkładki pod sprężynę (jeśli to możliwe podkładki nie wpychaj do tłoka, ale raczej pod prowadnicę) -dorobienie HopUpu (jeżeli to jest naprawdę tania replika) -przesmarowanie ODPOWIEDNIMI smarami (no co - też coś daje :P) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Oprócz tego pierwszego to wszystko inne powinno iść do innego działu. Quote Link to post Share on other sites
BeLi Posted November 1, 2007 Author Report Share Posted November 1, 2007 Misiek009... Czy M15A4 Carbine CA z precką KM Head 363mm 6.04mm można nazwać tanią repliką? :-F Ale tak poważnie - czy ktoś mógłby tak pozbierać wszystkie najważniejsze czynności do zrobienia teflonfixa tak do kupy to umieściłbym go w pierwszym poście żeby inni nie musieli latać po wszystkich postach żeby cokolwiek się dowiedzieć. 8) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 o teflon-fixie był już topic. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts