PAUL80 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Mam problem z wyżej wymienioną repliką otóż hop podkręca co którąś kulkę reszta ląduje jakieś 15m pikując ostro w dół . Czy miał ktoś podobny problem ? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Ja mam efekt rozgrzewania się hop-upa. Muszę wystrzelić kilka kulek aby hop się rozgrzał i zaczął dobrze podkręcać (jednak na sylikon nie mam szans wymienić bo po prostu nie ma takich części u nas). Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 (edited) Mój hop też do dupy podkręca. Najchętniej wymieniłbym go na nową gumkę, ale ktoś pisał w temacie o mp7tm że gumka jest niestandardowa. Czy ktoś to może potwierdzić? Edited October 22, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
PAUL80 Posted October 22, 2007 Author Report Share Posted October 22, 2007 Też to słyszałem że gumka jest właśnie nie standardowa i trzeba ją ciąć aby pasowała :cry: może to tez po części dystansera :( Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Panowie widzę że nie rozbieraliście swoich MP7'emek. HOP-UP wygląda tam jak mała uszczelka gumowa z dodatkową klapką z gumki. To naprawdę inne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
PAUL80 Posted October 25, 2007 Author Report Share Posted October 25, 2007 A można gdzieś dostać lepszą gumkę do tego ? problem w tym że do tego ustrojstwa są rzadki części , a może nie trzeba gumki wymieniać może ktoś jakoś rozwiązał ten problem ? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Gumki w Polsce jeszcze nie widziałem. :( Tu masz chyba najwięcej części do kupienia: http://www.specshop.pl/advanced_search_res...amp;x=0&y=0 Jak by ktoś znalazł coś jeszcze to będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 (edited) W związku z tym, ze mój mp7 miał ostatnią szanse i jezeli zabieg nie pomógłby, to bym sprzedał, postanowiłem zaryzykować i wymienić gumke HU. Posłużyła mi do badań gumka Guarder. Dociąłem ja do odpowiedniej długości, pogrubiłem (gumka w mp7 wella jest bardzo gruba, ma około 1mm :o) zeby pasowała do komory hu. Dystansera jakiegokolwiek brak, wiec dorobiłem cos ala dystanser. Po tym zabiegu gun strzela jakieś 2-3 razy dalej niz wczesniej. Edited February 3, 2008 by monopol Quote Link to post Share on other sites
catzilla Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Jakim sposobem ją pogrubiłeś?? Z góry dzieki Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Przykleiłem taśme izolacyjną od spodu lufy, ale musiałem ją przeciąć i zrobić w niej rowek na ten pasek trzymający gumke w odpowiednim miejscu. W mp7 jest to niestety u góry :/ Niestety musiałem też dorobić dystanser pchający gumke, bo w moim wellu nie było, a bez tego nie chciało chodzić za dobrze. Bez podklejania też chodziło wszystko jak należy, ale prze to, że gumka była grubsza a teraz jest cieńsza, to powstał luz miedzy komorą a gumką i ta taśma powoduje dobre trzymanie - nic innego. PS. Czy we wszystkich nie ma dystansera gumki i oringu trzymającego lufe ?? Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 No i tak się stało że mam podobny problem.Czy ktoś próbował montowac to cudo?? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2969 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2968 Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Jezeli zakupisz tą gumke, to nie bedziesz miał takiego problemu z jej załorzeniem na lufe, jak w przypadku zakładania zwykłej gumki tak jak opisałem wyżej. Niemniej cena nie jest fajna biorąc pod uwage, ze normalne gumki sa o 30% tansze i sprawdzone przede wszystkim. Jak sie zdecydujesz, to daj znać jak poszło i jakie są efekty. Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 W moim przypadku wystarczyło jednak wyjęcie i włożenie z powrotem gumki hop-up.I na maxa podkręconym kulki lecą wysoko w górę Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Panowie! Proszę o korektę swoich postów pod względem ortograficznym i interpunkcyjnym. Nie chcę tego robić, bo będzie czerwono. (Piszesz w Wordzie i wklejasz do "Odpowiedz") Wesołych Świąt. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Jaki macie teraz zasięg po poprawieniu hopka? Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Trudno powiedzieć...Na oko to serią można trafić człowieka z ok 25m Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 A jak z zasięgiem maksymalnym? 25m to tak sobie ale pewnie da się coś poprawić lepszą, dłuższą i precyzyjną lufą. Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 A jak z zasięgiem maksymalnym? 25m to tak sobie ale pewnie da się coś poprawić lepszą, dłuższą i precyzyjną lufą. Maksymalny zasięg to coś 7-8m więcej ale po 25m kulki latają jak chcą.Najlepszą poprawę da wymiana gumki hop-up.Stockowa jest nie lepszej jakości niż dętka rowerowa... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts