MateuszeQ Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Hej. Postanowiłem skompletować sobie mundur, i postawiłem na oliwkowy BDU, ponieważ jest w miarę tani i uniwersalny. Stanęło na tych SPODNIACH i BLUZIE. I teraz trochę moich pytań: 1 - Czy polecacie ten krój munduru? 2 - Co sądzicie o kolorze? 3 - Jak to z materiałem? (Mam spodnie w tej tkaninie i wiem, że nie są pierwszej jakości ale jestem na prawdę bardzo zadowolony) 4 - Jakie jednostki używają tego typu umundurowania? Dzięki za odpowiedzi 8) Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) To jest mil-tec i to jest materiał nadający się "na parasole", nie polecam. Sam krój oryginalnych BDU jest ok, kolor może być, a kto tego koloru używa to poszukaj na forum, był o tym niedawno temat. (o oliwkowych mundurach) Edit: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=40970 Temat dotyczy jednostek policyjnych, ale są tam tez wymienione wojskowe. Edited October 30, 2007 by Gecko Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Ad. 1 BDU jest całkiem znośny sam w sobie, ale też jest dobrą bazą do modyfikacji. Ad. 2 Oliwka jest kolorem całkiem uniwersalnym i dobrze sprawuje się w terenie zabudowanym jak i leśnym Ad. 3 Miltecowy poliester to straszny szajs. Ad. 4 Milteców? pewnie nikt. Co do BDU to rożnie, w USA np. OPFOR Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Jak już chcesz oliwkę to dołóż i kup z Helikona z serii SF. Krój jest ciekawszy, wygodniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts