Mariusz Komando Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 (edited) Witam chciałem prosić was o pomoc w naprawie tej oto repliki Strzelby samo powtarzalnej Spas-12 . Wiem ,że to biedna replika ,ale jakoś dziwnie pozytywnie mnie zaskakuję zasięgiem i mocą. Więc do rzeczy zepuła się część (ta zaznaczona w obrazku na dole) kleiłem nie wytrzymała , dałem lżejszą sprężyne niestety też nie wytrzymała. Więć powiedzcie da się coś jeszcze uratować czy już nie ma szans. :???: P.S. - To jest zdjęcie z allegro nie używam oczywiście tych kul Edited November 13, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
smyrtus Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Chyba już przestałem się dziwić ze w replikach z allegro(tych takich wybajerowanych, 50 rzeczy w zestawie) ciągle się psuje część przytrzymująca tłok w tylnym położeniu po naciągnięciu. Pytaj innych użytkowników czy mógłbyś wysłać złamaną plastikową część, zrobili by ci odlew dobrej części np. z teflonu. Wyszukiwarka potrafi działać cuda. P.S. Pierwsze słyszę by sprężynowa replika była bronią samopowtarzalną. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted November 11, 2007 Author Report Share Posted November 11, 2007 (edited) P.S. Pierwsze słyszę by sprężynowa replika była bronią samopowtarzalną. Ale oryginał jest strzelbą samopowtarzalną A tak wogle to dzięki za pomoc :-F yy.. a gdzie ten temat na temat odlewania części bo nie mogę znależć ? Edited November 13, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
smyrtus Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Wpisz w wyszukiwarce odlew teflonowy, lub skontaktuj się z Vincentem on ci wszystko powie. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Człowieku chcesz robić tą część z teflonu ? Siądzie szybciej niż ta plastikowa. Jak dorabiać to ze stali. Te "coś" lezy sobie na półce u mnie, wstyd mi było to na scianę wieszać bo duż o mniejsze od oryginału. Kupiłem za 14zł w hurtowni, i od niego zaczęła się moja przygoda z tuningiem sprężyn. Wyciskałem z niego siódme poty ( zasięg na 0,2g lepszy od G17 STTi na 0,12 ) bez wymiany spręzyny. Moja rada taka - jak nie masz warsztatu ze szlifierką na pokładzie to kup sobie drugi :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts