Kocur666 Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Witam. Szperałem po forum ale niestety nigdzie tego nie znalazłem. Chciałbym zrobić tłumik do G36 JG gdzie jest gwint lewoskrętny ale nie jak do normalnych śrub tylko taki bardzo gęsty. Z tego co wiem używa sie czegoś takiego w rurach gazowych ale ciężko dostać. Potrzebuje nakrętkę z takim gwintem - wiecie gdzie można coś takiego dostać ? Pomysł jest żeby wtopić nakrętkę wewnątrz zwykłego tanioreplikowego tłumika a potem dorobić wnętrze. Spotkaliście się z nakrętkami tego typu lub gwintownicą ? Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 to jest gwint drobnozwojowy lewoskretny o skoku 1mm zestaw gwintowników ok 100zł wołali odemnie w sklepie kiedyś na zamówienie:) a zrobi ci taki gwint karzdy tokarz za 0.5:) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 Dzieki = musze w takim razie poszukac tokarza w okolicy. Slyszalem ze taki gwint 1 mm jest uzywany tez w rurach gazowych ale niestety nie uswiadczysz tam nakretki. Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 tak instalacje gazowe mają taki sam gwint:) ale lepiej nich ci to wytoczą nic skomplikowanego a bedzie takie jak ty chcesz:) pozdr Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 ja mam dostep do tokarki i wytoczyłem sobie tłumik właśnie do g36c (JG). Jedyny koszt to zakup materiału, w moim przypadku około 20 zł. A gwint nożem tokarskim. Tak jak mówi khakiprichi każdy tokarz zrobi ci to za "flaszke" :) Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Potwierdzam. Nie raz zdolny człowiek przy tokarce bywa bardzo pomocny. Dorabiałem w taki sposób łączenie lufy do minimi czy też montaż tłumika do SR-15. Takich fachowców coraz mniej, więc jeżeli jakiegoś znajdziesz to dbaj o niego! ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts