Pytlas Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Witam. Na ostatniej strzelance niefortunnie kulka trafila w optyke mojego Aug'a i rozbiła pierwsze szkło. Bez problemu udało mi sie rozkręcić i usunąć resztki szkła. Niestety teraz obraz jest rozmazany. Czy wie ktoś co to za szkło i czy można to naprawić. Serdecznie dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
TOMBMF Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Raczej szkła są robione pod wymiar do konkretnej rzeczy i pewnie był to rodzaj soczewki więc zrobienie tego na własną rękę to chyba problem, serWis powinien to obcykać. Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Miałem ten sam problem :-P Szklo ma strasznie dużą moc. Okruch i ja wykombinowaliśmy że jest to coś między 8 - 10 dioptrii na plusie. Problem jest taki, że dostepne szkła są bardzo grube. Sprzedałem mojego AUG-a - więc nie drążyliśmy tematu - proponowął bym napisać do TM z pytaniem o parametry tego szkła i mozliwość zakupu. Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Napisz do TM niech podadzą Ci specyfikację. Następnie udaj się do dowolnego optyka. Bezproblemowo powinien dorobić odpowiedni szkło. Pozdrawiam Raq Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts