wortex5 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 (edited) Witam Mam pytanie, czy można jakimiś domowymi sposobami ustabilizować lufę wew. rugera oraz jakoś uszczelnić całą repliką(czasem przy strzale widzę jak troszkę gazu ucieka przez szczeliny przy atrapie wyloty łusek. Pozdrawiam PS opcja szukaj nie przyniosła pomyślnych rezultatów, jak by co potrzebuje opisu dla osoby siedzącej krótko w ASG ;-) Edited December 3, 2007 by wortex5 Quote Link to post Share on other sites
alfabravo Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Lufe w mk1 c?.... domowych sposobów nie ma;] Jedyne co (tak jak ja zrobiłem) prowadnica kulkowa(łożysko kulkowe róznie na to mówia raz tak raz tak, pytałem i eni zawsze łapali, poszperaj po sklepach na necie coś sie znajdzie). Działa ono tak że ma dziórke w środku a w dziórce sa kulki, które nie stawiaja żadnego oporu. Na ironie losu ;p dziórka ma 8mm tyle co stokowa lufa rugera lufa w dziórke a łozysko owiniete taśma izolacyjna i do środka. Ja przy zakładaniu łożyska musiałem troche zeszlifowac materiału z lufy bo wymiaeniałem ja na precke z powłoką tytanowa. zanim dasz to łożysko zmień lufe... bo to sie z celem w sumie mija żebyś bez precki stabilizował lufe. A co do głownego tematu uszczelniania rugera... rozkładamy i robimy to co prawie każy maniak czyli uszczelniamy komore hu. Gdybyś poczytał to znalazł byś coś na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted December 4, 2007 Author Report Share Posted December 4, 2007 (edited) Okie dzięki komorę już uszczelniłem, zobaczę na następnej strzelance jak się sprawuje , Rugera mam krótkiego a lufę chciałem ustabilizować tak w sumie tylko dla satysfakcji (lubię grzebać w replikach) DZIĘKI :-P Edited December 4, 2007 by wortex5 Quote Link to post Share on other sites
alfabravo Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 (edited) w krótkim raczej sie nie opłaci. jak byś chciał lufe do mk1 to mma akurat wystawione na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=276766256 Edited December 5, 2007 by alfabravo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts