kermit Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 (edited) Witam mam pytanie do posiadaczy replik. Szukam kompatybilnej dyszy do ww. repliki. Podobno dysza od auga jest najdłuższa - ale tu się zdziwiłem mianowicie dysza od auga ma 24,8mm długości, a dysza od xm-8 ma długość 26,5mm. Czy gdzieś jest możliwość dostania dłuższej dyszy niż do auga? Czy pozostaje mi cięcie dyszy i dosztukowywanie? Pozdrawiam. Edited December 24, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 A czy mozesz podzielic sie z innymi informacja gdzie udalo Ci sie nabyc ta replike o.O? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 24, 2007 Author Report Share Posted December 24, 2007 Sprowadziłem z rsova ;) Podobna do BE ale tylko podobna... BE ma mniej części metalowych i słabiej oznaczony selektor - ale AGM za to ma niekompatybilny hop-up i lufę. Właśnie komorę też muszę wymienić bo takich experymentów nie widziałem na oczy^^ przez to nie moge normalnej prec lufy wstawić http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06348cf2c0e5e31f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69be07482227951d.html Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Wygląda bardzo podobnie do komory AK z wierzchu, a ze srodka to jest to zwykły chiński patent np z tanich snajperek :) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 25, 2007 Author Report Share Posted December 25, 2007 Własnie coś tak kombinuję... by wziąć plastikową komorę hop-up od kałasza i ją nieco przedłużyć - możliwe że mocowania będa kompatybilne tylko musze przedłużyć rurkę która nachodzi na dyszę. Zobaczymy jak bedę miał komorę od ak wtedy zacznę coś kombinować ;) pozostaje tylko dysza... która z niczym chyba nie jest kompatybilna... Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Gr25 GG ma GB v2 w miejscu przedłuzonego gbv2 i ma dłuugą dyszę. Zapytaj na specshopie :) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 Dobra komora doszła: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...4839986a4c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...9af26a80d4.html u góry komora orginalna od ak p&j , u dołu komora od xm-8. Jak widać jest dużo zabawy: -przedłużyć trzeba rurkę łączącą komorę hop-up z gearboxem, -nieco przenieść mocowania komory hop up, -nieco przedłużyć rurkę łaczącą komorę z magazynkiem, -obrócić o 180 stopni uchwyt służący do regulacji hop-upa. Do tego jeszcze dochodzi czy po tych wszystkich przeróbkach bedzie mi komora prawidłowo podawać kulki... Cóż jak nie spróbuję przerobić to się nie dowiem. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Najtrudniejsze będzie przedłużenie rurki łączącej HU z magiem. Musi być ona dosyć wytrzymała i pewnie osadzona, bo ma przecież zwalniać kulki z maga. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted January 28, 2008 Author Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Czyli tak. Po wielu próbach gryzieniu obydwuch komór hop-up na razie je zostawiłem w spokoju. Komorę dokupioną na razie nie próbowałem wsadzać ale komorę starą nieznacznie starałem się przerobić poprzez wycięcie otworu na zaczep mocujący lufę w odpowiednim położeniu. Natrafiłem na problem: w przypadku zastosowania gumki bez obcięcia kołnierzyka - kulki się blokują między dyszą i gumką - efekt jeżdżenie zębatek po zębach tłoka, przy obcięciu kołnierzyka wszystko jest super ale strzela jak shotgun (po dwie kulki) prawie co drugi strzał. Przy częściowym obcięciu kołnierza chwilowo jest dobrze a potem się blokują kulki :roll: . Pierwszy przypadek dlatego że między dyszą i gumką jest nieznaczne zwężenie kanalu doprowadzającego kulkę do gumki i pewno przez to że tam gumka (konierz) wchodzi, kulki się klinują. Co do drugiego przypadku to dlatego, że gumka stockowa ma chyba nieco węższy otwór i tam kulki są nieznacznie zatrzymywane przed dostarczeniem powietrza. Co do gearboxa to tak: -prowadnica sprężyny v3 - standardowa, -cylinder niestandardowy (może poł milimetra krótszy niż normalny - przez to nie chce wejść do gniazda w gearboxie typ 0), -tłok, głowica tłoka, łożyska standard, -głowica cylindra - guardera v3 -aug nie chce się wpasować i przez to nie zamknę gearboxa, głowica cylindra z zestawu cichego - systema (aug) - wchodzi bez problemu, -dysza custom chyba musze łączyć 2 dysze by mieć szczelną wersję - z głowicą cylindra współpracuje bez problemów, -zębatki zwykłe xyt, -gearbox v3 bardzo nieznacznie zmodyfikowany poprzez dodanie jednego mocowania śrubki na wypustku na górze, -silnik krótki. Na razie poprzestaję grzebanie do czasu zmontowania szczelnej dyszy i wymyślenia czegoś sensownego z komorą. Niezbyt wytrzymały spust (pasuje od g36) - udało mi się go ułamać przy którymś składaniu gearboxa, paskudny typ sprężynki spustu - może napsuć nerwów. Edited January 28, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Mówię Ci, spróbuj z dyszą do gr25, ona ma krótku GB a komora HU zamontowana tak jak w długim - długa dysza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts