ublizzard Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Złożyłem sobie karabinek z następujących części: 1) cały przedni frontset pochodzi z CA 2) body to BOYI 3) Gearbox, lufa wewnętrzna i komora hopup to WELL Ponieważ komora hopup jest tak jak w Marui dwuczęściowa, a w metalowych korpusach jednoczęściowa, to spiłowałem uszy z dolnej części, a następnie skleiłem obie części komory. Po złożeniu wszystko do siebie pasuje. Problem pojawia się przy strzelaniu. Przy pojedynczym ogniu kulki latają bardzo nieregularnie, jedna bliżej, druga dalej. Przy ogniu ciągłym wydaje mi się, że zasięg wystrzelonych kulek jest podobny i w miarę daleko latają. Gearboxa nie rozkładałem, zwracałem szczególną uwagę aby hopup był dociśnięty do gearboxa. Co może być tego przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) Miałem podobny problem w m15 CA. Przyczynął była szajsowata gumka hu. Edited December 26, 2007 by aNaRkI Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Kombinowanie z komorą często kończy się niepowodzeniem. Lepiej kupić, lub pożyczyć komorę jednoczęściową do testów i sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
ublizzard Posted December 27, 2007 Author Report Share Posted December 27, 2007 A czy do metalowej komory hopup pasują pokrętła i pozostałe bebechy z plastikowej (tej dwuczęściowej)? Bo znalazłem sobie taką ładną komorę: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1988 Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Tak, pasują. Quote Link to post Share on other sites
ublizzard Posted January 4, 2008 Author Report Share Posted January 4, 2008 Dzięki za odpowiedzi ;) Mam jeszcze jedno pytanie. W lufie zewnętrznej CA, tuż przy samym body znajduje się śrubka. Wygląda ona tak jakby miała unieruchamiać lufę wewnętrzną. Niestety gdy ją maksymalnie wkręcę to lufa wewnętrzna mimo wszystko rusza się luźno. Z drugiej strony z komory hopup wystaje sprężynka, która niejako unieruchamia lufę wewnętrzną dociskając ją do obudowy gearboxa. Czy ta śrubka ma dociskać lufę wewnętrzną? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Nie, ona ma siedziedź w odpowiednim rowku w tym czymś wystającym z body, na co nakręca się pierścień. Quote Link to post Share on other sites
ublizzard Posted January 6, 2008 Author Report Share Posted January 6, 2008 Dzięki, wszystko działa, ale hopup podkręca mi kulki do dołu, dlaczego? Dodam, że gdy podkręcę hopup na maxa to mi blokuje kulki, ale słyszałem, że to się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts