Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK 47 Cyma-problem z kostką stykową

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem, mianowicie rozkręciłem cały gearbox w kałaszu cymy na części pierwsze- zrobiłem to niecelowo, bo gdy rozdzielałem szkielet gb rozpadła się kostka stykowa(cały plastikowy mechanizm w przedniej części gb, wiadomo o co chodzi). Siędzię i myślę, ale zlożyć spowrotem nie mogę :???: . Proszę o jakiś schemat lub po prostu instrukcję jak poskładać tą chrzanioną kostkę do kupy

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Sorry, ze długi nie pisałem, troche mi czasu brakowało.

Ale przejdźmy do rzeczy. Jakoś poskładałem tą kostkę, ale wiem, ze jest źle złozona. Niestety nie mam możliwości strzelania semi. Wiem mniej więcej co jest źle, ale naprawić nie umiałem. Póki co strzela auto, tylko, że wole mieć semi, chociażby, zeby rozluzować spreżynę. Wiem też, że kujmpel z teamu też ma ten sam problem. Mówił, ze 5 razy GB rozkręcał i składał i nic nie pomogło. Ja wiem, że nie tędy droga - myślę, że głównym winowajcą jest taka mała metalowa dźwigienka w bocznej części GB(chodzi o ten klocek, który popychany jest przez tą białą listewkę od selektora ognia - może głupio tłumaczę, ale łatwiej chyba nie umiem :P ). Ta dźwigienka, o której wspomniałem podnosi trójkątny styk(chyba wiecie) po oddaniu strzału i tym samym rozłącza obwód.

Czyli radzicie pójść do Customsa? Mogę spróbować, ale nie wiem czy się nie przestraszą jak zobaczą ile wazelinki technicznej nawaliłem do GB(napradę dużo) :D

PS do specshopa nie mam zamiaru się wybierać, nieraz widzialem ich spore braki w banalnych podstawach. No i robią przekręty: Kumpel chciał reklamowac batkę, którą tam zakupił. Po prostu sama z siebie spaliła mu się na jednej strzelance, a oni na to, ze to wina karabinu :wink: . Ten sklep odradzam, po prostu Żal.pl

Edited by Cake