sknerus Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 witam Po wymianie plastikowego korpusu CM na metalowe SRC powstal pewien problem. Mianowicie po przełączeniu selektora ognia na opcję ognia pojedynczego ,co druga a czasem i każda kulka wylatuje z lufy rozwalona na pół(na auto też się zdarza ale bardzo sporadycznie) .Problem wiem ,że napewno nie tkwi w kulkach(bo to spawdzałem).Jak ktoś może coś poradzić to byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
michalp Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Moim zdaniem gearbox znajduje się zbyt blisko(lub zbyt daleko) komory hop-up. Rozkręcałeś gearbox? Może coś nie tak z popychaczem dyszy,lub samą dyszą(w swojej cymie miałem fatalnie zrobioną) Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 Z popychaczem dyszy raczej wszystko wporządku ,własnie doszedłem do wniosku że cos nie tak jest jednak z ulozniem Gb tzn rączka go chyba jakoś ustawia pod kątem do komory hop-up.Bo jak zdjełem chwyt pistoletowy to zaczeło strzelać dobrze i kule nie pękały .Chwyt jest orginalny i nie wiem czmu tak się dzieje.Może ktoś zna jakiś fajny patent żeby temu zaradzić?? Quote Link to post Share on other sites
michalp Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Pewnie kable są źle ułożone, lub źle odlany chwyt. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 A piszą na stronie że trzeba "obrobić" ów body... to ludziska nie czytają. Quote Link to post Share on other sites
Mati1991 Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Przylanczam sie do tematu.Mam SLR A1 CA no i wlasnei nie wiem jak ulozyc kable w body???Dam je na cylinder to atrapa zamka nie wchodzi.Jesli obok GB to plytka selektora nie chodzi.Pomozcie mi!!! Potrzebuje karabinu na niedziele a jest rozlozony jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted January 14, 2008 Author Report Share Posted January 14, 2008 A piszą na stronie że trzeba "obrobić" ów body... to ludziska nie czytają. Może i na stronie chociażby krakmana jest napisane ale nie wyjaśnione w jakich miejscach należy podpiłować .Jedyne co podpiłowałem przy wymianie body to plastikowa nakładka na GB(bo inaczej nie dało się jej nałożyć) .Pozornie wszystko siedzi dobrze ale dalej te kulki rozwalają się na pół :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts