Olo[medyk] Posted December 14, 2003 Report Share Posted December 14, 2003 Jezeli ktos twierdzi ze "Black Hawk Down" chociaz w niewielkim stopniu oddawal dramatyzm walk toczonych na ulicach Mogadishu, proponuje zeby odwiedzil te stronke: http://inquirer.philly.com/packages/somalia/radio.asp. Jak dla mnie porazajace. W ogole stronka niesamowita, zamiast sie uczyc do egzaminow od godziny studiuje mapki i czytam wywiady o BHD :). Quote Link to post Share on other sites
Davidoff Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 Nie powiem, niektóre kawałki są naprawdę dobre :D. I mocne też :wink: Quote Link to post Share on other sites
Acid Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 Faktycznie masz racje ale BlackHawk Down to film a nie reportaz z wydarzen . Poprostu trzeba patrzec na to przez pryzmat kunsztu rezyserskiego Ridley'a Scota:) i mozliwosci zarobku na tym filmie takze :( Quote Link to post Share on other sites
GW_Azghar Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 jak oni mogli to zrozumieć :-) ja słyszę tylko szum Quote Link to post Share on other sites
GHOSTS_Kristo Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 A ja mam pytanie... czym to cos odtworzyc? bo jakos nie znam programu do rozszerzenia .ra .. Quote Link to post Share on other sites
Madek Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 Kristo ściągnij programik Real Alternative a wszystkie rozszerzenia typu .ra .rpm .rm .ram .rmvb .rpx będziesz mógł otwierać za pomocą Media Player Classic. Tu masz link do najnowszej wersji: http://download.betanews.com/download/1054.../realalt111.exe (w tym powinna być najnowsza wersja MPC) A sama strona całkiem ciekawa. I mam te same wrażenia co Azghar - szum, szum i jeszcze raz szum... Na szczęście piszą pod każdym plikiem wypowiadane słowa, bo musiałbym się wsłuchiwać w każdy raport przez pół godziny. Naprawde rewelacyjne a i zarazem smutne, kiedy próbujemy sobie te sceny wyobrazić... Quote Link to post Share on other sites
lukdrz Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 te rozmowy z radia są poprostu... aż mnie zatkało 8O Te pare sekund które możemy usłyszeć oddaje większy klimat niż cały film. Głosy żołnierzy którzy naprawdę tam byli... być może ze też zołnierzy którzy tam zgineli... :| Quote Link to post Share on other sites
Misiek Posted December 15, 2003 Report Share Posted December 15, 2003 Faktycznie masz racje ale BlackHawk Down to film a nie reportaz z wydarzen.i tu się lekko mylisz.... na tejże samej stronie są kawałki (chyba, bo paperbook wygląda grubiej :) ) książki, na podstawie której zrobiono tenże film - na dokładkę w miarę wiernie odwzorowując tomże książkę.btw: książka powstała w oparciu o wywiady z uczestnikami tych wydarzeń, zarówno USAmanów jaki i Somalijczyków. Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted December 20, 2003 Report Share Posted December 20, 2003 jak oni to mogli uslyszec :?: ale naprawde zapiera dech w piersiach naprawde :!: Quote Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted December 20, 2003 Report Share Posted December 20, 2003 aZahiel, wcale mi nie pomagasz- coraz bardziej żałuję :cry: ...może znacie jakąś stronkę, z której mógłbym ściągnąć sterowniki do (chyba) VIA... sorry za zmianę tematu, ale CHCĘ TO USŁYSZEĆ! pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts