szczepan pletwonurek Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 witam mam mp5 firmy cyma ale mam problem poniewaz zepsula sie betaria i silnik i mam pytanie jaki mam terea sprzet kupic do niego?? znaczy jaki silnik i jakas batereie porposze najlepiej o dokaldne adresy i normalne ceny ;] prosze o taka pomoc aby zakupione czesci wspolgaraly ze soba a i jeszcze jedno jaki silnik wogole jest w tej mp5 dlugi czy krotki?? pozdrawiam i czekam na rady ;] Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Powiem trochę nie na temat ale szkoda Guna bo mp5 cymy ma w stocku 280 fps i cena jaką powinieneś wydać na nowy silnik i batkę będzie wartością 1/2 tego karabinu ;/ Quote Link to post Share on other sites
szczepan pletwonurek Posted February 22, 2008 Author Report Share Posted February 22, 2008 no co ja mam powiedziec nie stac mnie na TM czy CA a ze bede musial tyle wybulic no coz trudno ale odpowiedzcie mi jaki ma byc silnik krotki czy dlugi ;] Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 krótki , polecam : http://asgshop.pl/produkt.php?id=421 Quote Link to post Share on other sites
jakubbudz Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 (edited) A co do batki to polecam ogniwa Sanyo,Intellect. np tu. Link Dużo pozytywnych opinii o tych produktach jest. A jeżeli zdecydujesz się jednak na wymiane mp5 to polecam 8) Tą Pozdr :lol: Edited February 23, 2008 by jakubbudz Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 krótki , polecam : http://asgshop.pl/produkt.php?id=421 Od kiedy w MP5 są krótkie silniki ?? W MP5 są długie , najtańszym rozwiązaniem będzie kupienie na allegro stokowego CA Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Przepraszam pomyliło mi się . Quote Link to post Share on other sites
szczepan pletwonurek Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 no dobrze panowie a wiec problem silnika i baty mamy rozwiazany w poniedzialek mam zamiar kupic te dwie rzeczy ale mam kolejne pytanie co jeszcze moge wymienic w swoejej cymie?? co mi poprawi strzelnosc a zarazem nie rozwali maszynowy?? Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 prec lufa Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 no dobrze panowie a wiec problem silnika i baty mamy rozwiazany w poniedzialek mam zamiar kupic te dwie rzeczy ale mam kolejne pytanie co jeszcze moge wymienic w swoejej cymie?? co mi poprawi strzelnosc a zarazem nie rozwali maszynowy?? Można po polsku? Preclufe i gumkę hop up. To jedyne chyba co warto wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
Runer Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 całego hop-up, w cymie jest niestandardowy hop-up Sam posiadam ten model i wymieniłem hop-up i założyłem preclufe. Radze uszczelnić jeszcze głowice cylindra gdyż bardzo często w cymie jest nieszczelna, ja uszczelniłem zakładając nowy o-ring, podobnie wymieniłem o-ring na tłoku. W sklepie z łożyskami i uszczelkami zapłaciłem 2 zł za 4 oringi. Możesz wymienić jeszcze dysze na uszczelnioną jednak, radze wymienić odrazu popychacz dyszy. W moim przypadku okazało się że nowa dysza ciężko wchodzi w stary popychacz a na dodatek nie jest dopychana do końca co się objawiało strzelaniem po 3 kulki i pluciem tymi kulkami na kilka metrów. Dodatkowo w polecam wymianę przewodów, najlepiej zakupić w elektronicznym i samemu dopasować zmieścisz się w cenie 10zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts