taki_jeden Posted December 19, 2003 Report Share Posted December 19, 2003 czesc czy wie ktos moze gdzie móglbym dostac sam zawór od gaziaka lub zawór z wiatrówki? Quote Link to post Share on other sites
RONIN_FST Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Jak padł mi zawór w P226 to wykręciłem go rozwierciłem to miejsce z gwintem i wsadziłem na wcisk zaworek (metalowy) ze starej zapalniczki żeby uszczelnić użyłem kleju do uszczelniania połączeń gwintowanych to sie "LOCK Tait" nazywa lub jakoś podobnie kosztuje to około 20PLN za maleńką tubke z 6gr. masy żywicznej. najlepiej odczekać 24h przed ponownym naładowaniem magazynka gazem. Niepolecam wydobywania z zapalniczek tych nowych zaworków z plastiku są do d... i ciśnienie wywala z nich sprężynke i uszczelke . Pytałem się u gościa któery dorabia klucze , podobno już nie mozna dostać takich zaworków (w dawnych czasach mozna było w takich miejscach obsadzić zapalniczke zaworkiem..) może jeszcze gdzieś w podobnym miescu będą jeszcze mieli te dobre mosiężne zaworki.. Quote Link to post Share on other sites
Rafal Posted May 5, 2004 Report Share Posted May 5, 2004 Zaworek ze zwykłych zapalniczek jest w sam raz, a co do uszczelniacza wystarczy zwykły silikon do okien i powinno być ok Quote Link to post Share on other sites
Psycholog Posted May 5, 2004 Report Share Posted May 5, 2004 Zapytaj w Machinegunie. Jak zamówisz to sprowadza pewnie z najbliższa dostawą. Quote Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted May 5, 2004 Report Share Posted May 5, 2004 Zawory do gaziakow mozna zamowic w tajgun.pl (ja tam zamawialem 2x) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts