Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

A więc mam następujący problem który występuje od czasu kupienia (używanej) repliki.

Podczas strzału do komory wpadają 2 czasami (bardzo rzadko) 3 kulki i oczywiście blokują cały zamek !! Kombinowałem już na wszelkie sposoby lecz nie potrafię znaleźć co jest tego przyczyną :wink:. Może ktoś z was spotkał się z podobnym przypadkiem i umiał by mi powiedzieć czemu się tak dzieje. Dodam ze usuwałem z dna magazynka "prowadnicę" sprężyny w celu jej osłabienia.

Naładowany na maksa mag, repetuje replikę, strzał dobry następny również kolejne blokada znowu dobrze i znowu blokada. Żeby to się działo cały czas, a to jak na złość tylko co jakiś czas.

Kurde ale kolega miał identyczne P8 i tego typu się rzeczy tam nie działy.

Zaraz będę sprawdzał czy czasem jak się wraca ten zabierak kulek nie zahacza o kulkę czymś może :/. Jeszcze może to wina sprężyny która za mocno napiera na kulki :( Kurde nie wiem ......

Z tym że dysza nie ma nić wspólnego kulki a maga pobiera taki zabierak znajdujący się po dyszą :(

zauważyłem, że to samo dzieje się gdy ładuje kulki i niechcący albo chcący wypchnę jedną kulkę to za nią leci zaraz kilka :/. To chyba jednak wina maga. Skrzydełka maga mają u góry za małe zagłębienie, żeby pierwsza kulka tam weszła. Tylko jest taki skos lekki albo na równo i wtedy pod działaniem sprężyny kulki się "ślizgają" jedna po drugiej i wypadają :( myślę, że potrzeba tylko zrobić lekkie zagłębienia w skrzydełkach i wszytko będzie OK :)

• 2 weeks later...

Już chyba znalazłem przyczynę wylatywanie kulek przy strzale i strzelanie podwójnymi kulkami, a mianowicie przyczyna tkwi w popychaczu w magazynku na przodzie byly dwie "wypustki ktore hamowały kulkę przed wypadnięciem. U mnie ich nie blo ale w drugim magu jaki mam zauważyłem, że takie coś jest ale też mocno wytarte. Pilnik w ruch podpiłowałem narazie lekko i zrobiłem większy skos w kierunku kurka pistoletu tak żeby cofająca się dysza z popychaczem mimowlnie nie wyciągała kulek z maga. Wystrzeliłem maga i poprawa znaczna myślę, że trzeba tylko dopiłować odpowiednio profil i będzie super. A ta w ogóle jeśli ktoś posiada taką replikę to proszę o dokładne zdjęcie popychacz w jakimś makro bardzo mi to pomoże.

• 1 month later...

Dzieki za pomoc jak najszybciej postram sie wrzucic jakies fotki. Ale moze do tej pory ktoś mógłby wrzucić lub wysłac mi na maila pat1985@tlen.pl zdjecia tego zabieraka jak i popychacza kulek znajdujacego sie w magu. Bo myśle dalej ze trochę winy tkwi w tym popychaczu ktory nie trzyma w skrzydelkach tych kulek a troche winy w tym zabieraku kulek ktory juz jest troche wyrobiony przez te kilka tys kulek. Byłbym wdzieczny za fotki ...

• 2 months later...

Nie mam opcji edytuj.

A wiec problem już jakby ucichł ale powrócił znów i już nie wiem co to może być :(

Wrzucam fotkę tą co kolega chciał parę postów wyżej może coś pomożecie ...

http://img80.imageshack.us/my.php?image=p8004op5.jpg

na tym zdjęciu widać lekko sfatygowana przebiegiem i licznymi zacinkami kulek ale to chyba do podwójnego ich wyskakiwania nie ma nic wspólnego prędzej do szczelności całego układu który jest zadowalający

http://img221.imageshack.us/my.php?image=p8002zp3.jpg

może ktoś pomoże. PS szukam zamka do niego ...

• 3 weeks later...

Nie próbowałem tego z podkręcaniem HU, ale wiem ze to nic nie da. Dałem już spokój z ta replika po prostu wygrała ze mną :P W sumie miała juz prawo tyle co przez nią przeszło kulkensów to przez mało którego gaziaka przeszło :)

Na 100% problem tkwi w "zużytym" popychaczu który znajduje się na zamku który wypycha kulkę z maga i wpycha do komory HU