Drus Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Siema Chciałbym kupić baterię do mojego kałaszka cm028 (cyma). Standardowo dali tam baterie 8,4V. Zamierzam kupić nową baterię ale mam problem, poniewaz nie wiem czy baterie z wiekszym napięciem będą pasowały do mojego karabinu i cz go nie uszkodzą, a druga sprawa to czy będe mógł taką baterię ładować tą ładowarką co dostałem razem z karabinem. Prosze o odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Większe napięcie oczywiście przyczyni się do szybszego zużycia część, ale nie jakoś kolosalnie. Mowa oczywiście o 9,6, bo z większymi może już być mniej przyjemnie. Ładowarkę tak czy siak zmień na coś normalnego, choćby nawet Annsman'a, bo te dodawane do chińczyków są straszne. Quote Link to post Share on other sites
Drus Posted March 29, 2008 Author Report Share Posted March 29, 2008 tzn w jakim sensie straszne?? psuja baterie czy co?? to jak kupie 9,7 to będzie odczuwalne zużycie? ile sobie postrzelam na takiej baterii dopuki cos się nie zepsuje no i najwazniejsze jaką batere kupic, tak ok 100 zl. Im większa pojemnośc tym lepiej :) Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Polecam Strike Systems z Capri. 8,4V 3000mAh za 110zł. Wystarczy, na stocku (moim ;) ) G&P M16A4 daje rof naprawde dobry A co do ładowarki to faktycznie dobrze byłoby mieć inną... Nie wiadomo ile Ci replika podziała na batce 9,6. Jednemu podziała 30.000 kulek a innemu padnie po 500 strzałach. Tak to jest z chiniolami.. i nie tylko z chiniolami :P Quote Link to post Share on other sites
Drus Posted March 30, 2008 Author Report Share Posted March 30, 2008 Aha to wezme 0,4 V ale jeszcze poczekam na jakies opinie. A jaką ładowarke kupić? Jakieś linki? i tak zeby nie była za droga bo juz nie mam praktycznie funduszy Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 (edited) To jest chyba najtańsza normalna ładowarka: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=987 Edited March 30, 2008 by ATISHOO Quote Link to post Share on other sites
Drus Posted March 31, 2008 Author Report Share Posted March 31, 2008 Aha i jeszcze jedno pytanie, bo na aukcjach piszą że np w jakiejś tam baterii jest duzy wtyk, a w innej mały. Jaki mi będzie pasował do mojego ak? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Jeżeli dobrze pamiętam to w kałaszkach jest wtyk mały. Quote Link to post Share on other sites
Drus Posted March 31, 2008 Author Report Share Posted March 31, 2008 Aha. Czyli kupie sobie batke 8,4V z małym wtykiem, pojemność się okaże :) i teraz podajcie jakieś linki i firmy tak ok 100 zł. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Firmy ci podałem, a baterii poszukaj już sobie sam. Trochę inicjatywy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts