Adi.K Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 ja dostałem za taką samą cenę ten scyzoryk od ręki Quote Link to post Share on other sites
leander Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 >>To<< ja zgaduję jest podróba? Cena jakaś taka śmiesznie niska, i piły nie widać... Szkoda — cena mi się podobała :mrgreen: A trzeba niemiaszkom przyznać że to jeden z ciekawszych scyzoryków jakie widziałem, chyba najbardziej pasujący zestaw narzędzi "polowych". Fakt, nie ma korkociągu, ale korkociąg mam w spartanie noszonym na codzień przy kluczach, a to byłoby takie polowe rozwiązanie łączące w sobie scyzoryk i folder. Tylko te dziwne ostrze combo... Chyba pierwszy raz coś takiego widzę O.o" Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Ten z allegro to podróba - MFH = MilTec. Jak widać piły brak, no i nie ma oznaczeń na ostrzu (normalnie są przy samej postawie trademarki Victorinoxa). Ronin Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Nowy, najlepiej dopracowany scyzoryk, produkowany przez niemiecką firmę MFH. Używany do dzisiaj przez niemiecką armię Bundeswehry. I to już jest wprowadzanie klienta w błąd. Nie powinien pisać, że Bundeswehra ich używa bo nie używa ;) Oryginalne kontraktowe scyzoryki używane przez BW są firmy Victorinox a nie MFH ;) Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 podpisuje się pod tym, w różnych źródłach można przeczytać że "MFH- MilTec" to kontrakt bundeswery :lol: -jest to błędna informacja. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Myślę, że to celowe wprowadzanie w błąd klienta aby po prostu to MilTec`owskie ścierwo kupił ;) Kusi przy tym niską ceną ale jak wiemy niska cena odbija się na kiepskim wykonaniu produktów tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Kiedyś kupiłem scyzoryk z MilTeca (nie taki sam, tylko taki stylizowany na starszy model scyzoryka BW, ale z dodanymi obcęgami)... Stal była strasznie giętka, do tego stopnia, że ostrze szło wygiąć kciukiem (zacisnąłem scyzoryk w pięści ostrzem do góry i wygiąłem je kciukiem w bok). Nie ma co - ścierwo jakich mało. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts