Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...

>>To<< ja zgaduję jest podróba? Cena jakaś taka śmiesznie niska, i piły nie widać... Szkoda — cena mi się podobała :mrgreen:

A trzeba niemiaszkom przyznać że to jeden z ciekawszych scyzoryków jakie widziałem, chyba najbardziej pasujący zestaw narzędzi "polowych".

Fakt, nie ma korkociągu, ale korkociąg mam w spartanie noszonym na codzień przy kluczach, a to byłoby takie polowe rozwiązanie łączące w sobie scyzoryk i folder. Tylko te dziwne ostrze combo... Chyba pierwszy raz coś takiego widzę O.o"

Nowy, najlepiej dopracowany scyzoryk, produkowany przez niemiecką firmę MFH. Używany do dzisiaj przez niemiecką armię Bundeswehry.

I to już jest wprowadzanie klienta w błąd. Nie powinien pisać, że Bundeswehra ich używa bo nie używa ;)

Oryginalne kontraktowe scyzoryki używane przez BW są firmy Victorinox a nie MFH ;)

Kiedyś kupiłem scyzoryk z MilTeca (nie taki sam, tylko taki stylizowany na starszy model scyzoryka BW, ale z dodanymi obcęgami)... Stal była strasznie giętka, do tego stopnia, że ostrze szło wygiąć kciukiem (zacisnąłem scyzoryk w pięści ostrzem do góry i wygiąłem je kciukiem w bok).

Nie ma co - ścierwo jakich mało.

Ronin