Baykos Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 (edited) Mam pewien problem z magazynkiem od Beretty HFC. Otóż dzisiaj ni z tego ni z owego coś zaczęło latać w środku, co niesłychanie działa mi na nerwy. Jakiś metalowy element, jakby coś takiego, jak mamy w korektorach typu Pen. Magazynek jest szczelny, kulki podaje dobrze, czyli zewnętrznie wszystko ok. Jak otworzyć magazynek i pozbyć się lub tez naprawić to latające coś? Da radę zdjąć stopkę wybijając piny z boków na dole magazynka, czy to tylko atrapy? Edited April 10, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Chyba właśnie tak się można do środka dostać, przynajmniej w Ingramie miałem tak łączony magazynek. Lata ci prawdopodobnie taka mosiężna rurka tkwiąca normalnie na zaworze - albo ją tam nasadź na teflonie czy czymś, albo w ogóle wyjmij. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 10, 2008 Author Report Share Posted April 10, 2008 Dzięki za odpowiedź, a jeszcze chciałem zapytać, czy ten zawór trzeba wykręcić, żeby móc zdjąć stopkę ? Czy po prostu po wybiciu pinów ostrożnie zdjąć stopkę? Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 10, 2008 Author Report Share Posted April 10, 2008 (edited) Zrobione, całość prosta, aż się zdziwiłem. :-o Wybić 2 piny wsadzić rurkę na miejsce ( użyć kropelki "kropelki") naoliwić uszczelkę, zamknąć i gotowe :). Edited April 10, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts