Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36C JG nie strzela

Recommended Posts

Witam

Wczoraj dostałem nowy karabin G36C i mam dość spory problem. No więc naładowałem baterię (6h tak było na karcie gwarancyjnej) wsadziłem ja do karabinu, naładowałem go i jak naciskam spust "zonk" kulki nie wylatują, silnik karabinu działa poprawnie tylko kulki jakby nie wchodziły do komory tylko są cały czas w magazynku. Proszę o pomoc w tej sprawie bo nowy karabin a nie działa. :???:

Pozdro

Edited by Danio934

Zobacz czy magazynek dobrze siedzi w gnieździe, jak sie rusza o weź go podklej, aż do chwili w której będzie dobrze siedział!!!

jak to nie pomoże to zobacz czy dysza za bardzo nie wystaje, bo przez nią mogą kulki nie dochodzić do komory!!!

Myślę, że to pomoże, nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Magazynek się nie rusza więc jest ok, a gdzie znajduje się ta dysza o której mówisz bo nie znam jeszcze dobrze konstrukcji tego karabinu???

PS. Nie wiem czy coś to da ale jak wezmę karabin do góry nogami to kulki wylatują normalnie:p

Edited by Danio934

Wielkie dzięki podziałało naładowałem pokręciłem kółkiem i śmiga aż miło :uśmiech: A jako, że dopiero zaczynam to mam jeszcze dwa pytania czy tym kółkiem pod magazynkiem mam kręcić do oporu czy tylko tak, żeby kulki nie ruszały się w magazynku bo jak wystrzelę jakąś tam ilość kulek to kółko się cofa i kulki nie lecą choć są jeszcze w magazynku i tu jest pytanie czy to jest normalne w tej replice bo wkurzające jest jak kulki zostają w magazynku i trzeba ładować, i drugie pytanie pewnie śmieszne ale zapytam jak wepchnąć do tego magazynka 470 kulek???

Pozdro