Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy warto m130 do MK12 spr mod 0

Recommended Posts

Witam jestem swiezynka wiec przepraszam za moze glupie pytanie.

Niedawno stalem sie posiadaczem mk12 mod 0 i zastanawiam sie czy warto wymienic SAMA sprezyne na M130. Nie chcialbym zeby mi sie gun rozjechal po paru strzalach stad moje pytanie.

Czy stockowe bebechy wytrzymaja taka sprezyne ?

I pytanie drugie: Jakie sa najbardziej optymalne ( wagowo ) kulki do tej giwery ?

130 to juz za duzo. nie wiem nawet czy 120 udzwignie na stocku.

Polecam m110 ,plus dobry cilidern,glowica,tlok,glowica,i prowadnica. a potem moze torque up.i wtedy m140:)

co do kulek.na poczatku 0.25 ,ale jak spadnie moc,co niestety nastepuje juz po pol roku,to przejsc na 0.23. mi spadla do 340 fps

• 3 weeks later...

Ja również posiadam Mk12 , i nie posiada ona w stoku m120 ale sprężyne m130, ja równiez nie radze wrzucac tam mocniejszej bez wzmocnienia bebechów i samego szkieletu gb bo poszedł on juz po miesiącu(pękł w 4 miejscach)

stuningowałem ją wrzucając do niej ekstermalnie wzmocnione bebechy gb wzmocniony od deepfire , cylinder typ 0 i spręzyne m140 , przy bateri firefox 9,6 v 1100 (wiem to beznadziejne) szybkostrzelnosc

nie jest Duża :???: ale mam ze stokowych 390fps skoczyła do 450-460fps na kulkach 0,25 a na cięższych nie testowałem. i przyznam ze teraz muszę zaiwestowac w jakas batke 10,8v.

Edited by Gajos999
  • 2 weeks later...

stock ma jakies 380 fps czyli m110-120. Najlepiej od razu zmienić na m120 o niejednakowym skoku bo ta stockowa sprężyna to do dupy.

I szybko traci swoje właściwości.

Nie wsadzaj lepiej więcej niz m120 bo to chińczyk części mogą pójść...

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...