Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam , otóż posiadam G36C JG od jakichś 5 miesięcy i mam z nim pewien problem. Sezon się rozpoczął i dopiero teraz problem się ujawnił , otóż ; przy dłuższym strzelaniu ogniem ciągłym jak i też pojedynczym karabin zaczyna się dławić , dopiero po wycelowaniu i oddaniu strzału w ziemię broń się ''odpycha''. Tak więc co zrobić ?

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc że się "dławi"? Mechanizm przestaje pracować? Silnik chodzi, ale tłok i zębatki nie pracują? Słychać strzały ale kulki nie lecą?

Wszystko normalnie działa , replika strzela tylko sie dławi. Nie oddaje strzału , dopiero po wycelowaniu i strzeleniu w podłoże broń się ''odtyka''

To wcale nie są głupie rady bo najczęstrzym problemem jest właśnie brudna lufa i złe kulki a wbrew pozorom sporo ludzi o tym nie myśli.

Sprawdzaj czy nie masz za mocno ustawionego HU, który potrafi po prostu kulki blokować i coniektóre "plują" na parę metrów.

Winny też może być magazynek, więc sprawdź na innym jak masz możliwość

(w chińczykach to się zdarza).

A tak dla pewności sprawdź też na innych kulkach bo goldfire niby dobre a zdarzyło mi się znaleźć w nich niedoróbkę (tu odsyłam do tematu z kulkami w dziale aegi 1 klasa).

Ps. Jeżeli zmieniałeś gumke hu lub/i dystanser to sprawdź czy dystanser nie jest za "gruby" i za mocno nie naciska na gumkę HU przez co ta blokuje kulki.

To wcale nie są głupie rady bo najczęstrzym problemem jest właśnie brudna lufa i złe kulki a wbrew pozorom sporo ludzi o tym nie myśli.

Sprawdzaj czy nie masz za mocno ustawionego HU, który potrafi po prostu kulki blokować i coniektóre "plują" na parę metrów.

Winny też może być magazynek, więc sprawdź na innym jak masz możliwość

(w chińczykach to się zdarza).

A tak dla pewności sprawdź też na innych kulkach bo goldfire niby dobre a zdarzyło mi się znaleźć w nich niedoróbkę (tu odsyłam do tematu z kulkami w dziale aegi 1 klasa).

Ps. Jeżeli zmieniałeś gumke hu lub/i dystanser to sprawdź czy dystanser nie jest za "gruby" i za mocno nie naciska na gumkę HU przez co ta blokuje kulki.

Wielki props dla ciebie stary , jedyny się znalazł , który udzielił mi konkretnej odpowiedzi.

Edited by TomajSwarzedz