TomajSwarzedz Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Witam , otóż posiadam G36C JG od jakichś 5 miesięcy i mam z nim pewien problem. Sezon się rozpoczął i dopiero teraz problem się ujawnił , otóż ; przy dłuższym strzelaniu ogniem ciągłym jak i też pojedynczym karabin zaczyna się dławić , dopiero po wycelowaniu i oddaniu strzału w ziemię broń się ''odpycha''. Tak więc co zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc że się "dławi"? Mechanizm przestaje pracować? Silnik chodzi, ale tłok i zębatki nie pracują? Słychać strzały ale kulki nie lecą? Quote Link to post Share on other sites
TomajSwarzedz Posted April 23, 2008 Author Report Share Posted April 23, 2008 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc że się "dławi"? Mechanizm przestaje pracować? Silnik chodzi, ale tłok i zębatki nie pracują? Słychać strzały ale kulki nie lecą? Wszystko normalnie działa , replika strzela tylko sie dławi. Nie oddaje strzału , dopiero po wycelowaniu i strzeleniu w podłoże broń się ''odtyka'' Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Może bateria jest marnej jakości i przy długich seriach szybko spada napięcie. Radziłbym spróbować jak będzie się zachowywać na lepszej baterii. Quote Link to post Share on other sites
TomajSwarzedz Posted April 23, 2008 Author Report Share Posted April 23, 2008 Może bateria jest marnej jakości i przy długich seriach szybko spada napięcie. Radziłbym spróbować jak będzie się zachowywać na lepszej baterii. I myślisz , że przez to spadanie napięcia sprężyna nie nadaje kulce takiej siły żeby wylecieć z lufy i dlatego się zatyka? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 :wink: lufe przeczyść i używaj dobrych kulek,problem powinien zniknąc ;-) a jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
TomajSwarzedz Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Używam gold fire'ów , a myślisz , że lufy nie czyściłem ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 To wcale nie są głupie rady bo najczęstrzym problemem jest właśnie brudna lufa i złe kulki a wbrew pozorom sporo ludzi o tym nie myśli. Sprawdzaj czy nie masz za mocno ustawionego HU, który potrafi po prostu kulki blokować i coniektóre "plują" na parę metrów. Winny też może być magazynek, więc sprawdź na innym jak masz możliwość (w chińczykach to się zdarza). A tak dla pewności sprawdź też na innych kulkach bo goldfire niby dobre a zdarzyło mi się znaleźć w nich niedoróbkę (tu odsyłam do tematu z kulkami w dziale aegi 1 klasa). Ps. Jeżeli zmieniałeś gumke hu lub/i dystanser to sprawdź czy dystanser nie jest za "gruby" i za mocno nie naciska na gumkę HU przez co ta blokuje kulki. Quote Link to post Share on other sites
TomajSwarzedz Posted April 25, 2008 Author Report Share Posted April 25, 2008 (edited) To wcale nie są głupie rady bo najczęstrzym problemem jest właśnie brudna lufa i złe kulki a wbrew pozorom sporo ludzi o tym nie myśli. Sprawdzaj czy nie masz za mocno ustawionego HU, który potrafi po prostu kulki blokować i coniektóre "plują" na parę metrów. Winny też może być magazynek, więc sprawdź na innym jak masz możliwość (w chińczykach to się zdarza). A tak dla pewności sprawdź też na innych kulkach bo goldfire niby dobre a zdarzyło mi się znaleźć w nich niedoróbkę (tu odsyłam do tematu z kulkami w dziale aegi 1 klasa). Ps. Jeżeli zmieniałeś gumke hu lub/i dystanser to sprawdź czy dystanser nie jest za "gruby" i za mocno nie naciska na gumkę HU przez co ta blokuje kulki. Wielki props dla ciebie stary , jedyny się znalazł , który udzielił mi konkretnej odpowiedzi. Edited April 25, 2008 by TomajSwarzedz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts