macgyver Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Witajcie! Problem pojawił się niemal jednocześnie w 2 replikach CYMY, AK47 III generacji i AK74. Oba karabiny mają wstawione lufy systemy i gumki hopup również systemy. Komory hopup zostawione stockowe, przystosowane do standartowych układów luf i hu. Przez prawie pół roku nie było z tym problemu. Ostatnio oba karabiny zaczęły "kaszleć". Kulka zapycha się na samym początku, zacina się w gumce hopup, ale nie na elemencie który podkręca kulke, tylko na podajniku, uszczelce dyszy. Kulki raczej należy wykluczyć, bo dzieje się to zarówno na blasterach 0,28, excelach 0,25 i ICSach 0,25. Chwilowo pomaga smarowanie silikonem, jednak później jest gorzej. Wychodzi na to, że gumki systemy niszczą się z czasem. Dodal tylko, że w akcie desperacji do AK74 dałem spowrotem stockowego "kalosza" i wszystko działa... Czy ktoś ma podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 kumpel miał w MP5 TM a ja w M15 CA w obydwóch przypadkach pomogło rozłożenie i ponowne złożenie komór hopa Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted May 5, 2008 Author Report Share Posted May 5, 2008 Zapomniałem napisać, że złożenie i rozłożenie pomaga na jakieś 20-50 strzałów. Próbowałem różnych sposobów, na mocny ścisk, z gumką na luz. Ktoś jeszcze miał podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 (edited) Sprawdź magazynki. Może to i nie na miejscu podpowiedź, bo z reguły każdy to robi, ale miałem taki przypadek, że nagle mi zaczął "pluć", a po sprawdzeniu na innym magu problem znikł. Jeżeli jednak blokuje się gdzieś przy gumce to może być uszkodzona, zawija się, cokolwiek i tak będzie się powtarzać. Podobnie z dystanserem, choć raczej mało prawdopodobne. Edited May 5, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted May 8, 2008 Author Report Share Posted May 8, 2008 Dobra, umozniłemsię tylko w przekonaniu, że to nie lufa, nie komora, nie dysza, tylko trzeba wymienić gumkę hopup. Narazie dzięki, jak problem zniknie, napiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
siwy212 Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Gdzieś ktoś niedawno pisał, że słabo działało to umył gumkę zwykłym płynem do naczyń i problemy zniknęły. Quote Link to post Share on other sites
Konrad_BW Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Ja miałem tak z gumą stokową to wyciąłem skazy pozostawione przy odlewaniu teraz jest ok nie miałem spadku mocy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts