Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK kaszle, zapycha się kulka

Recommended Posts

Witajcie!

Problem pojawił się niemal jednocześnie w 2 replikach CYMY, AK47 III generacji i AK74. Oba karabiny mają wstawione lufy systemy i gumki hopup również systemy. Komory hopup zostawione stockowe, przystosowane do standartowych układów luf i hu. Przez prawie pół roku nie było z tym problemu.

Ostatnio oba karabiny zaczęły "kaszleć". Kulka zapycha się na samym początku, zacina się w gumce hopup, ale nie na elemencie który podkręca kulke, tylko na podajniku, uszczelce dyszy.

Kulki raczej należy wykluczyć, bo dzieje się to zarówno na blasterach 0,28, excelach 0,25 i ICSach 0,25.

Chwilowo pomaga smarowanie silikonem, jednak później jest gorzej.

Wychodzi na to, że gumki systemy niszczą się z czasem.

Dodal tylko, że w akcie desperacji do AK74 dałem spowrotem stockowego "kalosza" i wszystko działa...

Czy ktoś ma podobny problem?

Sprawdź magazynki.

Może to i nie na miejscu podpowiedź, bo z reguły każdy to robi, ale miałem taki przypadek, że nagle mi zaczął "pluć", a po sprawdzeniu na innym magu problem znikł.

Jeżeli jednak blokuje się gdzieś przy gumce to może być uszkodzona, zawija się, cokolwiek i tak będzie się powtarzać. Podobnie z dystanserem, choć raczej mało prawdopodobne.

Edited by RED (Lone Wolf)
  • 2 weeks later...