cezii Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Heh... Pytanie Thora zdaje mi się, było pytaniem retorycznym... :D A co do cylindra... Będziesz musiał dorabiać nowy :) A, i jeszcze jedno. Nie targer ser, tylko TRIGGER SEAR. Quote Link to post Share on other sites
Komandos_OLK Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Witam :uśmiech: posiadam replikę karabinu L96 AGM, wymieniłem w nim tylko lufę na tą oczywiście musiałem dostosować ją do komory... w tym celu posłużyła mi miniszlifierka... wszystko udało mi się doskonale połączyć, plastikową nakładkę na gumkę hop up zdjąłem całkowicie, niestety nie mam możliwości sprawdzić prędkości ale na całkowitym rozkręceniu hop up'a kulki o wadze 0.30g nosi lekko do góry... jedyną rzeczą jaką jeszcze zrobiłem to zahartowałem sprężynę po ok. 6cm z każdej strony... niestety lufa wewnętrzna wystaje 20cm przed lufę zewnętrzną... w celu zabezpieczenia lufy wewnętrznej posłużyła mi stara wędka... Pozdrawiam 8) Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 (edited) Zakładam, że dobieraliście gumki HU do AGM L96A1. Od jakiego innego modelu pasuje? Oglądając gumkę w karabinie i fotki na specshopie to prawdopodobnie pasuje od M24 snow wolf, ale pewności nie mam. Może ktoś doradzić? EDIT: Nie mogę już edytować posta więc niech moderator scali. Gumka HU od M24 pasuje, ale trzeba ją z obu końców przyciąć o jakieś 1,5 mm. Znacząco poprawia szczelność układu, ponieważ ma gruby kołnierz w który wchodzi dysza. Lufę zaadoptowałem od AEGa - 455mm, ale trzeba ja skrócić od strony frezów na gumkę HU oraz zrobić przetoczenie żeby ją zamontować w komorze od L96 AGM. Po takim zabiegu (lufa 6,02 Guardera oraz gumka Falcona) zasięg wzrósł co najmniej o 15 - 20 m, o skupieniu nawet nie wspominając :icon_biggrin: Edited December 16, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts