Karcen Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Zamierzam w jednej ze swoich replik umieścić springa 130 i stąd moje pytanie czy ten silnik poradzi sobie z taką sprężyną na batce 8.4 i czy rof będzie przyzwoity czy muszę kupić 9.6 ? Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Ja kupiłem sobie ten silniczek Mam batkę 8,4 Intellect 3800 Larg oraz sprężynę M120 rof to 19 k/s Jeśli cena Cię nie przeraża zachęcam. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted May 21, 2008 Author Report Share Posted May 21, 2008 No właśnie chodzi o cenę niby ta 100 więcej to niedużo ale mam jeszcze inne wydatki na tą replikę i chciałem coś z tańszych silników. Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Zaoszczędzisz teraz to ci się zemści za jakiś czas. Lepiej co jakiś czas jedną porządną część niż dużo tanich. Quote Link to post Share on other sites
Demol Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Mialem odpowiedziec odrazu po zamieszczeniiu tematu ale mi sie nie chcialo. Mam ten silniczek i tez wstawilem sobie takiego springa o ile rof nigdy mnie nie interesowal o tyle powiem ze napewno batke lepiej wieksza. Fakt ze nie mam najdrozszych ogniw ale zeby to poprawnie dzialalo musialem dolozyc tych paluszkow az do 12V przy 1400mAh na ogniwach Kan. Oczywscie wszytko zalezy od przelozenia zebatek :) Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Chłopie co ty piszesz ?! Do jakich 12wolt ? Czy ty używasz baterii mini ? Ja mam large 8,4 i jakoś pod 10,000 kulek na baterii bez najmniejszych problemów wypluję. Quote Link to post Share on other sites
Demol Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Niestety nie znam sie na opisie baterii typowo airsoftowych ale wielkosc to jak dobrze pamietam standardowe AA. Chcialbym tez przypomniec co wyzej napisalem, ze mam inne ogniwa ktore w porownaniu do twojego intelecta 3,8 Ah Nie maja zadnego porownania. I sa nizszej wydajnosci jak mniemam. Podlaczajac hinska bateryjke od kolegi o woltarzu 8,4 tez dobrze działało. Wiec nie wiem dlaczego mialbys nie wierzyc. Zawsze bylem zdania zeby miec zapas energii i brac wieksze bateryjki. Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Owszem większe ale pojemnościowo a nie woltarzowo. Przy zbyt wielkim napięciu silnik się grzeje przez co szybciej zużywają się szczotki i inne podzespoły. Przy zbyt mocnym przegrzaniu może dojść nawet do przepalenia uzwojenia, co w efekcie końcowym zabija silnik. Przy większych tuningach ludzie kupują baterię large i noszą ją we wszelkiego rodzaju pojemnikach czy torebkach na zewnątrz broni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts